Не дай СНІДу шанс!
НАЦИОНАЛЬНАЯ ЛИНИЯ ТЕЛЕФОНА
ДОВЕРИЯ ПО ПРОБЛЕМАМ ВИЧ/СПИД

Українською


ПОИСК:
как искатькак искать
0-800-500-451

Задай вопрос
консультанту онлайн

О проектеКонтактыКарта сайта

Вопросы и ответы

Часто задаваемые вопросы

Задать вопрос

Поиск по ключевым словам

Проблеми а АРТ? Заповніть електронний опитувальник і ми допоможемо!
Безкоштовна гаряча лінія з питань туберкульозу

Главная -> Вопросы и ответы

Вопросы и ответы

Архив:

Профилактика (248)

Пути передачи (1632)

Диагностика (1617)

Симптомы (531)

Лечение (523)

Психологические проблемы (189)

Права человека (338)

Жизнь с ВИЧ (320)

Общие вопросы (822)

Сотрудничество (19)

Беременность и ВИЧ (305)


ВопросЗдравствуйте! Подскажите, при приеме АРТ полезно ли употреблять кисломолочные продукты? Спасибо!
Ответ

Здравствуйте. Кисломолочные продукты полезны. Никакого противопоказания в связи с приемом АРТ, нет.

консультант Мария
ВопросЗдравствуйте! Помогите, пожалуйста, с результатами теста на ВИЧ. HİV 1/2 gp 41 p 51 p 31 p 24 - это означает, что ВИЧ обнаружен? RNA PCR 5,626x10^5 363820.
Ответ

Здравствуйте. Рекомендуем Вам обратиться за расшифровкой к врачу-инфекционисту Центра СПИДа. Результаты анализов на ВИЧ сообщаются врачом в личном порядке, только лицу, которое сдавало анализ. 

 

консультант Мария
ВопросЗдравствуйте! У меня беременность 13 недель, вирусная нагрузка 107000 ис 391 назначили терапию. Какие шансы родить здорового ребенка?
Ответ

Здравствуйте! Рождение здорового ребенка зависит в первую очередь от Вас. Основные критерии для рождения здорового ребенка - приверженность к терапии, соблюдение рекомендаций врача, здоровый образ жизни, меры безопасности предпринятые во время родов. Соблюдение всех этих рекомендаций увеличивает шансы рождения здорового ребенка. 

консультант Александр
ВопросДобрый день. Сейчас беременность 12 недель, уже полгода принимаю Алувиа+Кивекса. Насколько безапасна данная схема для плода?
Ответ

Добрый день. Ваша схема антиретровирусной терапии безопасна для плода.

консультант Александр, врач-инфекционист Людмила Антоньевна
ВопросДобрый день. Ситуация: поступила больная в хирургию, она была изнасилована. Насильник ВИЧ-инфицирован. После капельницы больной, медсестра (через 30 сек) уколола палец (кровь из пальца медсестры была, на игле видимых следов крови пациентки не было, игла для капельницы - игла от шприца для инъекций). У больной был взят анализ на ВИЧ (спустя 4 дня после изнасилования), который оказался отрицательным. Какие шансы, что медсестра не заразится? В СПИД-центре сказали, что ей не о чем беспокоиться, т.к. шансы заразиться нулевые.
Ответ

Здравствуйте! Описанная Вами ситуация требует некоторых уточнений: 1. Получила ли пациентка постконтактную терапию? 2. Через какое время после приёма постконтактной терапии и госпитализации пациентки медсестра получила укол?

На эти вопросы Вы можете ответить здесь или по телефону 0800500451 - бесплатно, анонимно, круглосуточно. Врач-инфекционист может проконсультировать Вас с 09.00 до 19.00 в будние дни.

консультант Вита, врач-инфекционист Татьяна Васильевна
ВопросПодскажите, что значит анализ иммунология 33,4%?
Ответ

Здравствуйте. Для ответа на Ваш вопрос недостаточно информации. Напишите более развернутые данные анализов или перезвоните на Горячую линию по тел.  0800500451 для интерпретации Ваших анализов врачом-инфекционистом.

консультант Александр
ВопросДоброго дня. У мене таке запитання: якщо жінка є носієм ВІЛ, але дитина народилася здоровою, подальші статеві стосунки із чоловіками не призводять до їхнього зараження? Чи все ж таки є ризик заразитися чоловікові? При наступній вагітності можлива передача ВІЛ дитині?
Ответ

Доброго дня. Якщо жінка є ВІЛ-інфікованою, то неважливо, народжувала вона чи ні - вона залишається інфікованою й, звісно, може бути джерелом розповсюдження інфекції для свого чоловіка, а також для майбутньої дитини. Але якщо жінка приймає антиретровірусну терапію та виконує рекомендації лікарів - ризик передачі інфекції знижується майже до нуля. Все ж при статевих відносинах з чоловіком варто використовувати засоби захисту, а майбутню вагітність планувати, враховуючи рекомендації лікарів.

консультант Олександр
ВопросМісяць тому у мене був незахищений статевий акт. Чи можуть за два тижні з'явитися симптоми? Які перші симптоми ВІЛ? Чи можна зараз здати аналіз на ВІЛ?
Ответ

Через 2 тижні після зараження починається стадія гострого захворювання. Характерні симптоми цієї стадії: підвищення температури тіла, нездужання, головний біль, міалгія і артралгія, нудота, фарингіт, дифузний еритематозний висип, збільшення лімфатичних вузлів. Але такі симптоми характерні також для інших захворювань, тому виявлення ВІЛ можливе лише лабораторними методами. Антитіла до ВІЛ кожен організм виробляє індивідуально, тому є розбіжності в термінах сдачі аналізу на ВІЛ. МОЗ України рекомендує здавати аналіз на ВІЛ через 3 й 6 місяців після ймовірного зараження відповідно. Якщо здати аналіз на ВІЛ через місяць після ризикованої ситуації, то, на жаль, можна потрапити у період вікна, коли вірус в організмі вже є, а тест-системи його ще не можуть виявити. 

консультант Олександр
ВопросДоброго дня! Під час тестування на ВІЛ-інфекцію у мене виявили антитіла. Це може означати, що в мене ВІЛ?
Ответ

Доброго дня! Антитіла до ВІЛ-інфекції проявляються після того, як відбувається активація вірусної ДНК та починається активне розмноження вірусу. Їх можна виявити через 6-12 тижнів після ризикованої ситуації. У разі виявлення антитіл до антигену ВІЛ можна говорити про наявність цієї інфекції в організмі людини. 

консультант Михайло
ВопросДоброго вечора. Скажіть, будь ласка, останнім часом дуже популярними стали швидкі тести на ВІЛ. Натрапила випадково в Інтернеті на рекламу таких (виробництво: Китай). Там є на ВІЛ, а є на ВІЛ та інші інфекції одночасно. Чи дійсно вони можуть показати правдивий результат?
Ответ

Доброго вечора! На сьогоднішній день в аптеках продають як швидкі тести лише на ВІЛ, так і швидкі тести для діагностики мульти-інфекції (ВІЛ, гепатит С, гепатит B hbsag, сифіліс). Ці тест-системи є якісними та гарантують результат в залежності від їх чутливості/специфічності (таку інформацію можна знайти в інструкції з використання тесту).  

консультант Михайло

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49


версия для печати

© Национальная линия телефона доверия по проблеме ВИЧ/СПИД, 2005-2014.
Все права защищены. common@saapf.kiev.ua


НАШИ ПАРТНЕРЫ:
Международный Альянс з ВИЧ/СПИД в Украине