ВИЧ/СПИД Туберкулез
на главную
RU / UA
Общенациональная горячая линия
по вопросам ВИЧ/СПИД и туберкулеза
0 800 500 451
График консультирования специалистов
Задать вопрос в чате Написать письмо на e-mail

Вопросы и ответы

Популярные вопросы


Архив:

Профилактика (248)

Пути передачи (1636)

Диагностика (1625)

Симптомы (533)

Лечение (526)

Психологические проблемы (189)

Права человека (338)

Жизнь с ВИЧ (321)

Беременность и ВИЧ (305)

Сотрудничество (19)

Общие вопросы (823)


18.01.2020

ВопросДоброго дня. Був статевий акт кожні 3 дня, і в ці ж дні мій статевий партнер кінчав в мене. Це відбулося за 4 доби до менструації. Яка ймовірність, що я можу завагітнити?
Ответ

Добрий день! Шанс завагітнити при відкритих статевих контактах є завжди, окрім днів менструацій. Якщо не плануєте вагітність рекомендуємо запобігатися презервативами. Запобігатися презервативами також корисно, щоб виключити інфікування на ВІЛ та інші інфекціі, що передаються статевим шляхом.

консультант Віра

16.01.2020

ВопросДоброго дня! Ми з дружиною займалися незахищеним сексом 4 роки (еякуляції всередину не було) і недавно зробили тест і виявилось, що у моєї дружини ВІЛ і у її доньки - також, вже давно (часто хворіла на різні запалення). А в мене результат - негативний, здавав кров з вени (скринінгове дослідження). Чи можливо, щоб я не заразився або це просто помилка результату
Ответ

Доброго дня. Помилки бути не могло. Пари, в яких один з партнерів ВІЛ-позитивний, а інший – ВІЛ-негативний називають дискордантними. Але секс в таких парах повинен бути захищеним, щоб не інфікувати іншого партнера. Надалі статеві контакти повинні бути захищеними, тому що з кожним незахищеним статевим контактом ризик інфікування зростає. Порахуйте час після останнього незахищеного контакту (повинно пройти 3 місяці) та зробіть тест повторно.

За більш детальною інформацією звертайтесь на нашу ГЛ з питаннь ВІЛ за тел; 0 800 500 451

Дякую за звернення.

Гарного дня.

консультант Алина

15.01.2020

ВопросДобрый день! Через какое время после начала принятия терапии ВИЧ становится неопределяемый? CD4 -900, вирусная нагрузка - 4000 копий.
Ответ

Добрый день! В зависимости от класса препаратов, через 4-6 недель после приёма АРТ вирусная нагрузка может быть неопределяемой.

На практике результат на вирусную нагрузку проверяют через 6 месяцев после начала приёма АРТ. Поэтому точно определить снижение вирусной нагрузки возможно только через 6 месяцев. 4000 копий - это низкий показатель вирусной нагрузки. 

консультант Павел

15.01.2020

ВопросЗдравствуйте! у девушки - ВИЧ. Во время секса порвался презерватив, секс был во время месячных. Она принимает терапию уже 2 месяца. Какая вероятность, что парень мог заразится ВИЧ?
Ответ

Здравствуйте. Официальной статистики применительно к Вашему случаю не существует. Можно сказать только, что риск инфицирования не исключён. Рекомендуем сдать тест на ВИЧ через 3 месяца после рискованной ситуации.

консультант Лера

12.01.2020

ВопросДобрый день! Знаю, что рекомендуют сдавать тест через 3 и 6 месяцев после ситуации риска. Но какова вероятность и есть ли она вообще, что экспресс-тест покажет ВИЧ через 4, 5 недель?
Ответ

Добрый день. Через 6 недель корректный результат может показать тест, который определяет антиген/антитело. Тест, который определяет только антитела, покажет правильный результат через 3-6 месяцев. Если у Вас была рискованная ситуация, то можно сделать тест ИФА (4-го поколения) через 6 недель и через 3 месяца после нее.

Спасибо за обращение.

Хорошего дня.

консультант Максим

05.01.2020

ВопросЧи можна заразитися ВІЛ при не захищеному статевому контакті (партнер ні разу не кінчав в мене)? Контакт був 3 рази. І яка, взагалі, ймовірність зараження?
Ответ

Доброго дня! Не захищений статевий контакт вважається одним із шляхів передачі ВІЛ-інфекції, отже ваша ситуація несе ризик інфікування ВІЛ. Відсутність сперми знижує ризик інфікування, але варто перевіритись, зробити аналіз на ВІЛ через 3 та через 6 місяців після контакту. Запрошуємо вас також звернутись до нашого сайту: http://helpme.com.ua/ua/main/ , де ви можете знайти для себе багато корисної інформації по тематиці ВІЛ.

Користування презервативом під час статевого акту захистить не тільки від ВІЛ, але і від багатьох інших інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Бажаємо здоров'я

консультант Марія

04.01.2020

ВопросПрацюю медсестрою. Часто буває нічна пітливість. Збільшений лімфатичний вузол на шиї. Зараз ще з’явились висипання неясної етіології, які з’явились на міжреберних проміжках Боюсь навіть подумати, але... чи є це причиною для переживання?
Ответ

Доброго дня! Будь-які симптоми являються певними сигналами і потребують уваги та консультації спеціаліста. Радимо вам звернутись до лікаря для встановлення діагнозу.

Зараз є важливим для кожної людини знати свій ВІЛ-статус, отже ви можете перевіритись на ВІЛ-інфекцію.

Інформація про ВІЛ-статус допоможе, в разі потреби, своєчасно почати лікування, а лікарю точніше поставити діагноз.

Бажаємо здоров'я.

консультант Марія

02.01.2020

ВопросДоброго дня. Скажіть будь-ласка, чи можливе зараження ВІЛ, якщо не було сім‘явиверження всередину? Дякую!
Ответ

Доброго дня! Будь-який проникаючий статевий контакт, навіть без еякуляції в організм - може нести ризик інфікування. Саме тому рекомендуємо використовувати презерватив. Також, рекомендуємо пройти тест на ВІЛ через  три місяці після вказаного контакту. Наші консультанти допоможуть Вам підібрати зручний кабінет довіри, де Ви можете зробити цей аналіз безкоштовно та конфіденційно. Телефонуйте 0800500451 або пишіть 7/24.

консультант Марина

02.01.2020

ВопросДоброго дня. Чи потрібно ВІЛ+ проводити терапію, якщо рівень антитіл цитомегаловірусу lgG більше 500, а lgM менше 1? Дякую.
Ответ

Доброго дня. Якщо кількість СД4+клітин більша за 500 кл/мкл та ВН не визначається - в такому випадку лікування цитомегаловірусної інфекції не проводять. 

консультант Марина, лікар-інфекціоніст Світлана Іванівна

01.01.2020

ВопросДоброго вечора. У моєї доньки чоловік помер від СНІДу, що було як сніг на голову. Вона прожила з ним 12 років, має сина. Одразу звернулася до СНІД-центру через місяць після ПА. Результат - негативний, потім - через 9 тижнів результат також негативний. Обидва рази здавала швидкий тест 4 покоління і ІФА з вени. Піде здавати і через12 тижнів, але до них треба дожити, адже вона спостерігає у себе багато симптомів: болить горло, шлунок, білий язик, лімфоцити впали до 3,21. Та і сама ситуація схожа на чудо. Чи можете Ви заспокоїти нас хоч чимось і чи таке можливо? Здавати у вказані терміни вона буде обов'язково, а також після них, думаю, теж. Дякую за відповідь.
Ответ

Доброго дня!

Прийміть наші співчуття з приводу втрати члена вашої родини, це дійсно важкі переживання для всіх родичів, особливо, якщо така смерть є настільки несподіваною. Зрозуміло, що тема можливості інфікування ВІЛ дружини померлого - вашої доньки - тільки ускладнює переживання втрати. 

Гарна новина: цілком ймовірно, що ваша донька може виявитись з ВІЛ-негативним статусом, це не така вже й рідкісна ситуація. Пояснюється це складним біологічним механізмом інфікування ВІЛ, який залежить від поєднання багатьох факторів. Однак, остаточно встановити її ВІЛ-статус можливо на основі негативних тестів, які здаються тільки у встановлені терміни - через 3 та 6 місяців після останнього статевого контакту. Аналіз жодних "симптомів" немає до цього відношення. Як бачите, скільки не здавай тестів раніше (а, тим більше, пізніше), тривогу щодо свого здоров'я це не знімає. 

Рекомендую вам повідомити своїй дочці номер нашої Гарячої лінії 0-800-500-451 (безкоштовно і цілодобово) і наші психологи зможуть надати їй фахову допомогу та підтримку в такій складній життєвій ситуації.

консультант Ірина

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83



Главная -> ->

Проект «Общенациональная Горячая линия по вопросам ВИЧ/СПИД и туберкулеза» реализует Благотворительная организация «Фонд профилактики химических зависимостей и СПИДа» за фінансової підтримки ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» за кошти Глобального фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією.