Не дай СНІДу шанс!
НАЦІОНАЛЬНА ЛІНІЯ ТЕЛЕФОНУ
ДОВІРИ З ПРОБЛЕМ ВІЛ/СНІД

По русски


ПОШУК:
як шукатияк шукати
0-800-500-451

Задай питання
консультанту онлайн

Про проектКонтактиМапа сайту

Питання та відповіді

Найчастіші питання

Задати питання

Пошук за ключовими словами

Проблеми а АРТ? Заповніть електронний опитувальник і ми допоможемо!
Безкоштовна гаряча лінія з питань туберкульозу

Головна -> Питання та відповіді

Питання та відповіді

Архів:

Профілактика (248)

Шляхи передачі (1636)

Діагностика (1625)

Симптоми (533)

Лікування (526)

Психологічні проблеми (189)

Права людини (338)

Життя з ВІЛ (321)

Вагітність і ВІЛ (305)

Співробітництво (19)

Загальні питання (823)


ПитанняДоброго дня! Я живу у Львові. У мене таке питания: в центр СНІД за черговою терапією я прийшла вчасно, але виявилось, що моєї схеми немає. Тобто саме ті ліки, які я приймаю - відсутні. Замінити немає чим. Варіантів два. Або мене переводити на іншу схему, яка являється для мене останньою, або давати попередню, яка на мене позитивно не впливала. Де в нашій країні можна отримати мою схему лікування? Адже відсутність ліків - це ризик для мого життя.
Відповідь

Доброго дня!

В таких випадках рекомендуємо терміново звертатись телефоном на нашу Гарячу лінію 0-800-500-451 для того, щоб зясувати обставини, отримати консультацію лікаря-інфекціоніста та знайти найкращий із можливих алгоритм вирішення проблеми з отриманням АРТ.

консультант Ірина
ПитанняДобрый вечер. Сдавал в кабинете довира експрес тестом через 3 месяца и 4месяца результат - и сдал методом ифа, жду результата. Скажите бывало что експрес тест - а ифа показало +? Очень переживаю
Відповідь

Добрый вечер!

Экспресс-тесты являются достоверными так же как и ИФА при условии, что осуществляя экспресс-тест, было строго соблюдены инструкции. Поскольку Вам тест осуществлял специалист, то сомневаться в правильности процедуры не стоит.
Дело не в методе обследования, а во времени, который прошел с момента рискованной ситуации, поскольку существует период окна, который длится до 3-х месяцев. Именно поэтому тест сдают через 3 месяца. Также, согласно медицинским протоколам, повторное обследование проводят через 6 месяцев после рискованной ситуации.

Спасибо за обращение! Будьте здоровы!

консультант Алина
ПитанняЗдравствуйте ! Я сдал анализ крови на ВИЧ. Мне сказали, что ответ - сомнительный и мой тест отправят в другое отделение для более точной проверки . Может ли быть такой ответ из-за какого- нибудь венерического заболевания и как часто такое бывает? Спасибо.
Відповідь

Добрый день. Заболевания, которые передаются половым путем не влияют на результат тестирования. К сожалению, нет возможности предугадать результат вашего теста. Регулярное тестирование на ВИЧ, два раза в год, позволит держать руку на пульсе вашего здоровья. Будьте здоровы. Берегите себя.

консультант Лариса
ПитанняДоброго дня. У мене ВІЛ, останній тиждень у мене болі в ногах. З чим це може бути пов'язано?
Відповідь

Доброго дня. Такі симптоми можуть бути викликані різними причинами. Для вирішення цієї проблеми рекомендуємо звернутися до лікаря, можливо потрібні будуть додаткові обстеження. Також Ви можете зателефонувати на нашу лінію за номером 0800 500 451 по буднях з 9-00 до 19-00 для детальної консультація лікаря-інфекціоніста.

 

консультант Лєра
ПитанняЗдравствуйте! Меня зовут Виктория и в моей семье сложилась такая ситуация: мой брат уехал из Украины на заработки в Россию и проработал там строителем 6 лет. Так случилось, что он попал в больницу и у него обнаружили туберкулёз и ВИЧ. От туберкулёза его лечат, а вот от ВИЧ-инфекции - нет. Что делать украинцу в РФ в такой ситуации?
Відповідь

Здравствуйте, Виктория. В России с настороженностью относятся к ВИЧ- позитивным людям, которые являются гражданами других стран. 

Если ваш брат пребывает в стране легально и имеет разрешение на работу - можно обратиться в Центр СПИДа, ближайший к той больнице, в которой  проходит лечение ваш брат. Также переговорить с лечащим врачом и завотделением, чтобы уточнить нюансы по получению необходимого лечения. 

Согласно Федерального закона № 38, все иностранные граждане при выявлении ВИЧ подлежат немедленной депортации. Есть поправка: с 2015 года предоставляют медпомощь, если в России есть члены семьи, которые являются гражданами России. 

консультант Лера
ПитанняЗдравствуйте. Я переболел туберкулёзом и живу с ВИЧ, чувствую себя нормально, принимаю терапию и вовремя сдаю анализы. Мне дали 3 группу, но я работаю. Скоро привезут тесты на коронавирус и меня будут тестировать на работе. Какой результат у меня покажет этот тест?
Відповідь

Добрый день. Диагнозы, которые вам ставили ранее, не будут отражены во время тестирования на коронавирус. Тестирование определяет наличие COVID-19 в организме. Будьте здоровы. Берегите себя.

консультант Лариса
ПитанняЧи потрапляють ВІЛ-інфіковані в групу ризику щодо коронавірусної інфекції? Які можливі наслідки? Дякую.
Відповідь

Доброго дня! Якихось особливостей щодо інфікування коронавірусом людей з ВІЛ та перебігом захворювання не встановлено. Отже, слід дотримуватись загальних рекомендацій щодо профілактики. 

консультант Павло
ПитанняДобрый день. Я принимаю терапию, ступни ног пекут. Может, это от таблеток и что делать?
Відповідь

Добрый день!

К сожалению для ответа на Ваш вопрос слишком мало предоставленной информации. Для получения детальной консультации Вам необходимо обратиться с этой проблемой к лечащему доктору-инфекционисту, который владеет полной информацией относительно картины анализов и приема терапии. Для получения телефонной консультации Вы можете воспользоваться услугами нашей Национальной гарячей линии по вопросам ВИЧ и ТБ по телефону 0800 500 451, доктор-инфекционист консультирует по будним дням с 9-00 до 19-00. Благодарим за обращение!

консультант Надежда
ПитанняДоброго дня! У зв´язку з карантином (коронавірус) по Україні є питання: в якому режимі будуть видаватись ліки АРВТ, якщо введуть надзвичайний стан?
Відповідь

Доброго дня.

Ми розуміємо вашу стурбованість щодо можливих труднощів доступу до отримання АРТ в тих особливих умовах, які прийняті в світі та Україні через стрімке поширення коронавірусної інфекції. Наразі в Україні надзвичайного стану немає, діють карантинні обмеження, в тому числі, щодо міжміського пересування. Тому рекомендуємо всім, хто перебуває не за місцем диспансерного обліку, як мінімум за тиждень до звичного терміну звертатись до кабінету довіри за препаратами АРТ.

Співробітники Гарячої лінії разом з Мережею "100% життя", Центром громадського здоровя та центрами СНІДу в даний час працюють над розробкою алгоритмів забезпечення доступу до лікування людям з ВІЛ на період карантину та можливого надзвичайного стану. Інформацію про ефективні способи вирішення проблеми з отриманням АРТ, що вже апробовані за час карантину, ви можете отримати на Гарячій лінії.

Вся нова інформація, що буде відома з цього питання буде оперативно розміщена на нашому сайті.

консультант Лєра
ПитанняДоброго дня. Підкажіть, будь ласка, чи можливе зараження ВІЛ, через кунілінгус, якщо дівчина не отримала оргазм?
Відповідь

Доброго вечора! Незалежно від вказаних вами особливостей статевого орального контакту, ризик інфікування ВІЛ становить 0,04%. Рекомендації такі ж як при любому контакті, що містить ризик - здати тест на ВІЛ через 3 місяці та захищати свої статеві контакти за допомогою презервативів.

консультант Ірина

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86


версія для друку

© Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД, 2005-2014.
Всі права захищені. common@saapf.kiev.ua


НАШІ ПАРТНЕРИ:
Международный Альянс з ВИЧ/СПИД в Украине