Не дай СНІДу шанс!
НАЦІОНАЛЬНА ЛІНІЯ ТЕЛЕФОНУ
ДОВІРИ З ПРОБЛЕМ ВІЛ/СНІД

По русски


ПОШУК:
як шукатияк шукати
0-800-500-451

Задай питання
консультанту онлайн

Про проектКонтактиМапа сайту

Питання та відповіді

Найчастіші питання

Задати питання

Пошук за ключовими словами

Проблеми а АРТ? Заповніть електронний опитувальник і ми допоможемо!
Безкоштовна гаряча лінія з питань туберкульозу

Головна -> Питання та відповіді

Питання та відповіді

Архів:

Профілактика (248)

Шляхи передачі (1636)

Діагностика (1621)

Симптоми (533)

Лікування (526)

Психологічні проблеми (189)

Права людини (338)

Життя з ВІЛ (320)

Загальні питання (822)

Співробітництво (19)

Вагітність і ВІЛ (305)


ПитанняЧи можна заразитись ВІЛ під час вагінального УЗД (лікар не вдягнула презерватив на датчик)?
Відповідь

Доброго дня! У сучаних лікарнях проводиться дезінфекція всього медичного обладнання, а ВІЛ є нестійким вірусом та швидко гине. Лікарі рекомендують здійснювати тестування 1-2 рази на рік з метою контролю власного здоров'я, та після 3-х місяців з моменту ризикованої ситуації (якщо така була).

консультант Аліна
ПитанняПроводил домашний экспресс-тест на ВИЧ. Использовал перекись для дезинфекции места прокола. Не дождавшись и не вытерев начал забор крови. Результат - ВИЧ негативный. Могла ли перекись водорода повлиять на результаты теста? Во всем остальном тест был проведён по инструкции.
Відповідь

Здравствуйте! Если количество забраной крови было достаточным (по инструкции) - перекись водорода на результат не повлияет. 

консультант Вита
ПитанняДоброго дня! Підкажіть будь ласка, якщо після незахищеного статевого акту здавала аналіз на ВІЛ 1/2 АГ/АТ р24 4 покоління в 2 і 2.5 місяці результат - не виявлено. Через 12 тижнів, 85 днів та 4 місяці і 3 тижня швидкий тест 3 покоління, кров з пальця, також не виявлено. Варто здавати аналіз знову через місяць в терміні 6 міс? Втратила вагу на 5 кг, біль в правому підреберї та в суглобах, втома. Зверталась до лікарів аналізи в нормі.
Відповідь

Доброго дня! Тестування на терміні 3 місяці після небезпечної ситуації має вірогідність того, що тест відчув антитіла до ВІЛ на 98%. Медичними протоколами рекомендовано тестуватися через 3 і 6 місяців після небезпечногно контакту. Але у Вашому випадку потрібно звернути увагу на те, що на раньому терміні Ви тестувалися комбінованою тест-системою, яка чутлива як до антитіл, так і до білку вірусу ВІЛ. Також тест практично в 5-ть місяців також дав негативний результат, а це вже більше ніж на 99% достовірний результат. Крім того потрібно знати, що ризик для жінки при одноразовому, статевому, вагінальному контакті складає 0,05 - 0, 15% при кожному такому контакті.

консультант Ада
ПитанняДоброго дня. У мене була така ситуація - в червні 2017 року був контакт з дівчиною яка була ВІЛ-інфікованою. Контакт був захищиним презервативом. Я здав аналіз через 3 місяці після контакту, ВІЛ невиявлено. Тоді здав аналіз 8 березня 2018 року. Також невиявлено. Підкажіть будь ласка, чи потрібно здавати ще раз аналіз на ВІЛ?
Відповідь

Доброго дня! Якщо статевий акт був захищений презервативом, ризик інфікування ВІЛ відсутній. 

консультант Ада
ПитанняЗдравствуйте! Во время пневмонии сдали анализ на ВИЧ, пришел ответ: "виявлені антитіла до ВІЛ". Есть ли смысл сдать повторно в другом СПИД-центре или это означает 100% результат?
Відповідь

Добрый день.

Если Вы уже прошли тестирование в СПИД-центре, то ехать в другой Центр нет необходимости. Результат, полученный в СПИД-центре, объективный и перед постановкой диагноза "ВИЧ" перепроверяется Центром несколько раз. Пневмония не может быть помехой для получения достоверного результата во время тестирования на ВИЧ.

Вы всегда можете обратиться к нам, на телефон Горячей линии, в любое время без выходных по номеру 0 800 500 451 для получения психологической помощи и для детальной информации о том, как происходит процедура тестирования в СПИД-центрах и постановки диагноза.

консультант Роман
ПитанняЗдравствуйте! У моего сына ВИЧ. Он долго лежал в больнице с воспалением легких. Сейчас, с подозрением на туберкулез, ему нужно сделать томографию легких. Можем ли мы пройти бесплатно это обследование? Если да, то где?
Відповідь

Добрый день.

Если есть назначение лечащего врача на данное обследование - то государство предоставляет медицинские услуги бесплатно. Обычно, на такое обследование есть очередь и его проводят в крупных городах.

Что касается медицинских аспектов лечения туберкулеза и других заболеваний у ВИЧ-инфицированных людей -  вы можете обращаться к врачам нашей Горячей линии по будням с 9 до 19 по телефону 0 800 500 451 (бесплатно со всех номеров телефонов в Украине).

консультант Роман
ПитанняЗдравствуйте! Подскажите, если у меня ВИЧ+ к врачу инфекционисту я должна обратиться в своём городе?
Відповідь

Здравствуйте! ВИЧ-инфицированный гражданин Украины имеет право стать на  диспансерный учёт по месту прописки или по месту жительства. Для этого нужно обратиться в специальные медицинские учереждения - Центры-СПИДа. 

консультант Вита
ПитанняДобрый вечер! Распространяется ли информация о ВИЧ-положительных пациентах по месту жительства?
Відповідь

Добрый вечер! Согласно пункту 3, статьи 13 Закона Украины «О противодействии распространению болезней, обусловленных вирусом иммунодефицита человека (ВИЧ), и правовой и социальной защита людей, живущих с ВИЧ» предусмотрено, что сведения о результатах тестирования лица с целью выявления ВИЧ, о наличии или отсутствии у лица ВИЧ-инфекции являются конфиденциальными и составляют врачебную тайну.  Медицинские работники обязаны принимать необходимые меры для обеспечения надлежащего хранения конфиденциальной информации о людях, которые живущих с ВИЧ, и защиты такой информации от разглашения и раскрытия третьим лицам.

Поэтому вы и только вы решаете – говорить об этом на работе или нет, обсуждать со своими близкими, родственниками, соседями и т.д.   

консультант Михаил
ПитанняДоброго дня! Кілька місяців тому я здавала аналіз на ВІЛ. Чи може він бути достовірним, якщо я астматик і користуюсь інгалятором сальбутамол? Також напередодні я вживала алкоголь, а на ранок випила знеболювальне від головного болю та панкреатин? Крім того, чи повинен лікар-інфекціоніст за результатами аналізу видавати довідку про результат тесту?
Відповідь

Доброго дня! На результат тестування не впливає користування сальбутамолом, прийом знеболювального та панкреатину. ВІЛ - це інфекційне захворювання і завдання тесту виявити – чи є інфекція в організмі людини. Результатам вашого аналізу цілком можна вірити, оскільки він достовірний та правдивий.

Стосовно довідки. Тестування на ВІЛ-інфекцію в Україні безкоштовне, анонімне та конфіденційне, тому якщо ви хочете отримати довідку про результати тестування - вам необхідно з особою мати документ, який підтверджує вашу особистість (паспорт) та попередити лікаря-інфекціоніста про таку необхідність.    

консультант Михайло
ПитанняДоброго дня! Пройшло 85 днів від незахищеного статевого акту. Експрес-тест на ВІЛ показав негативний результат. Працівники Центру повідомили, що це тести 3 покоління. Чи можна поставити крапку на такому терміні? Чи є випадки, що потім, через певний, час ВІЛ може виявитись? Спасибі.
Відповідь

Добрий день! Так, цей результат можна вважати достовірним на 99%. Відповідно до медичних протоколів аналіз на ВІЛ-інфекцію необхідно здавати через 3 і 6 місяців після ризикованої ситуації. Слід зауважити, що сучасні тест-методики є чутливими та ефективними. Тому, зважаючи на попередні Ваші результати, цей тест можна вважати точним і обстеження більше проходити не потрібно . 

консультант Віта

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58


версія для друку

© Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД, 2005-2014.
Всі права захищені. common@saapf.kiev.ua


НАШІ ПАРТНЕРИ:
Международный Альянс з ВИЧ/СПИД в Украине