Не дай СНІДу шанс!
НАЦІОНАЛЬНА ЛІНІЯ ТЕЛЕФОНУ
ДОВІРИ З ПРОБЛЕМ ВІЛ/СНІД

По русски


ПОШУК:
як шукатияк шукати
0-800-500-451

Задай питання
консультанту онлайн

Про проектКонтактиМапа сайту

Питання та відповіді

Найчастіші питання

Задати питання

Пошук за ключовими словами

Проблеми а АРТ? Заповніть електронний опитувальник і ми допоможемо!
Безкоштовна гаряча лінія з питань туберкульозу

Головна -> Питання та відповіді

Питання та відповіді

Архів:

Профилактика

до нових питань >>

ПитанняЯк вберегти себе від ВІЛ?
Відповідь

Доброго дня! Потрібно бути обережним з чужою кров'ю (повторне використання обладнання для ін’єкцій, пірсингу, татуювань (голок/шприців) або інший прямий контакт з кров’ю ВІЛ-інфікованої людини), практикувати захищений секс (презерватив) та час від часу проходити тест на ВІЛ.  

консультант Віта
ПитанняДоброго времени суток. Принимал постконтактную терапию 16 дней. Потом начались проблеми со здоровьем, перестал пить таблетки (думал, что проблема в них). Испугался и начал пить опять. Знаю, что сделал неправильно, подскажите, чем мне чреват перерыв в 2 дня? И с сегодняшнего дня надо опять отсчитывать 28 дней? Заранее благодарен.
ВідповідьЗдравствуйте! К сожалению такая проблема не исследовалась. Возможно, что в данной ситуации терапия будет менее эффективна. Продолжайте принимать таблетки далее - всего 28 дней учитывая перерыв 2 дня.
консультант Вита, врач-инфекционист Татьяна Васильевна
ПитанняЧи є сенс приймати ПКП людині, яка мала ризик зараження ВІЛ раніше і він виник знову?
ВідповідьВідповідь на ваше запитання може дати лише лікар-інфекціоніст на очній консультації.
консультант Ольга
ПитанняДобрий день! Чи можливо заразитися ВІЛ при здаванні крові на загальний аналіз (кров з пальця)? Голка одноразова, а от рукавички лаборант не змінював, а людей дуже багато... І це всюди так. Дякую.
ВідповідьДобрий день. Проведення забору крові в маніпуляційному кабінеті має проходити згідно з вимогами правил профілактики інфекційних хвороб та дотриманням принципів асептики та антисептики, що виключає можливість інфікування в медичному закладі. Наскільки можна зрозуміти, лаборант не торкалась своїми руками безпосередньо місця проколу. При заборі крові, вона могла доторкнутися до вашої руки, пальця, але через непошкоджені шкіряні покрови вірусні частинки не проникають. Якщо ви потребуєте ознайомлення з інструкціями, якими користуються працівники, можна звернутися до керівництва цієї лабораторії з проханням надати вам необхідні пояснення.
консультант Ольга
ПитанняЧто делать, если в центре СПИДа отказываются брать шприц на анализ??? Ребенок укололся на прогулке. Боюсь, что заразится ВИЧ.
ВідповідьЗдравствуйте! По имеющейся у нас информации, шприцы и другие предметы, которые могут быть причиной загражения ВИЧ-инфекцией, в центрах СПИДа для исследования не принимаются.  В вашей ситуации необходимо срочно обратиться на консультацию к инфекционисту в центр СПИДа. Врач оценит риск возможного инфицирования и, если будет необходимо, назначит ребенку экстренную профилактикую. Такая профилактика назначается в течение 72 часов с момента ситуации риска.
консультант Яна
ПитанняЗдравствуйте! Я встречаюсь с девушкой (я - ВИЧ-позитивный, она - нет). У меня неопределяемая ВН. Безопасен ли в нашем случае незащищенный секс?
ВідповідьЗдравствуйте! Вероятность заражения  в вашем случае считается достаточно малой, однако она не равна нулю. Поэтому, лучше не рисковать и практиковать защищенный секс.
консультант Яна
ПитанняЗдравствуйте! Я ВИЧ-положительный, жена - нет, мы всегда предохраняемся, но так получилось, что контрацептив оказался некачественным и жена забеременела! Скажите, пожалуйста, есть шанс, что ребёнок и жена останутся здоровыми?
ВідповідьЗдравствуйте.
При однократном, незащищенном половом контакте риск заражения для женщины около 5%. Иногда люди в паре не инфицируют друг друга годами. На это время вам уже не стоит рисковать конечно, а жене нужно пройти тестирование на ВИЧ через 3 и 6 мес после риска заражения. Если вы принимаете АРВ-терапию, то риск инфицирования еще меньше. Но даже в случае, если ваша жена инфицировалась, ребенок может родиться здорорвым, если вовремя обратиться  в центр СПИДа и получить необходимое лечение АРВ-преператами с 28 недель беременности. Советую вам вместе обратиться в центр СПИДа для обследования и консультирования. Рождение здорового чада стоит того, хотя и требует определенного мужества в такой ситуации. Очень надеюсь и искренне желаю, чтобы у вас все сложилось хорошо.
консультант Надя
ПитанняДоброго дня! Мій хлопець - ВІЛ-інфікований. Що потрібно робити і як саме оберігатися, щоб не заразитися? Дякую!
Відповідь

Доброго дня! Загальновідомо, що найбільша концентрація ВІЛ міститься в крові, спермі, піхвових секреціях та грудному молоці. Через інші рідини організму людини ВІЛ не передається. Щоб відбулося інфікування, вірус повинен попасти в кровотік чи на слизову оболонку в достатній кількості. Крім перерахованих рідин, ВІЛ також міститься в сечі, слині, сльозах і поті, але рівень вмісту ВІЛ в цих рідинах занадто низький, щоб інфікувати людський організм.

При проникаючому статевому контакті презерватив є надійним захисником, якщо він не порвався і не сповз. ВІЛ не передається побутовим шляхом, тобто через постільну білизну, загальний санвузол, рушники та ін.

Приймайте тільки найнеобхідніші заходи обережності: користуйтеся індивідуальними лезами для гоління, манікюрними наборами, зубними щітками і стерильними медичними інструментами.

ВІЛ - вірус нестійкий - поза організмом людини при висиханні крові (сперми, лімфи і вагінальних виділень) гине за 1-2 хвилини. Побутовим шляхом зараження не відбувається. ВІЛ практично моментально гине при температурі 60 градусів Цельсія. Однак, при внутрішньовенних ін'єкціях ймовірність передачі вірусу дуже велика - до 95 %.

консультант Галина
ПитанняПодскажите, пожалуйста, какие анализы должен сдать потенциальный партнёр-мужчина перед первым половым актом с женщиной, чтобы быть уверенными, что он ёё не заразит ВИЧ, СПИДом, ЗППП, гепатитом?
Відповідь

Доброе утро.

Ко всему перечисленному я добавил бы обследование на туберкулез.

консультант Виталий
ПитанняА можно ли использовать фемидомы при анальном сексе?
ВідповідьЗдравствуйте. Для анального секса существуют специальные презервативы "повышенной прочности", но можно покупать и обычные. Информацию по использованию фемидомов при анальном сексе вы можете прочитать на: http://genderz.org.ua/wp-content/uploads/INSTRUKTSIYA-PO-ISPOL%60ZOVANIYU-FEMIDOMA-DLYA-MSM.pdf
консультант Яна

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19


версія для друку

© Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД, 2005-2014.
Всі права захищені. common@saapf.kiev.ua


НАШІ ПАРТНЕРИ:
Международный Альянс з ВИЧ/СПИД в Украине