Не дай СНІДу шанс!
НАЦІОНАЛЬНА ЛІНІЯ ТЕЛЕФОНУ
ДОВІРИ З ПРОБЛЕМ ВІЛ/СНІД

По русски


ПОШУК:
як шукатияк шукати
0-800-500-451

Задай питання
консультанту онлайн

Про проектКонтактиМапа сайту

Питання та відповіді

Найчастіші питання

Задати питання

Пошук за ключовими словами

Проблеми а АРТ? Заповніть електронний опитувальник і ми допоможемо!
Безкоштовна гаряча лінія з питань туберкульозу

Головна -> Питання та відповіді

Питання та відповіді

Архів:

Симптомы

до нових питань >>

ПитанняЧи може бути нагнивання рубців від раніше загоєних ран, подряпин при ангіні ознакою ВІЛ-інфекції ?
Відповідь

Доброго дня! ВІЛ-інфекцію діагностують лише за результатом тесту на антитіла до ВІЛ. Вам варто звернутись до дерматолога. Такий стан може бути пов'язаний з різними запальними процесами організму. 

консультант Віта
ПитанняВітаю. Був незахищений статевий контакт. На наступний день, з"явилися ранки у вигляді виразок на язиці. Через 4 дні, пооявився стоматит. Через 2 тижні - "молочниця" на язиці. Також, в перший тиждень, боліло горло, а, через 2 тижні після контакту, почалися болі в нирках та діарея. Чи може це бути ВІЛ та через скільки здавати аналізи на ВІЛ?
ВідповідьВітаю. Симптоми гострої стадії ВІЛ-інфекції можуть бути різними, але вони вважаються малоінформативними для встановлення діагнозу. Щоб перевірити свій статус, після ризикованої ситуації, потрібно зробити ІФА через 3 та 6 місяців після контакту.
консультант Ольга
ПитанняЗдравствуйте. 2,5 месяца назад меня изнасиловали. Семяизвержения не было, так как я вырвалась. После этого случая у меня стал бледный язык с белыми разводами. Тест ИФА делала на 42 день - "отрицательно". На днях обнаружили вирус Эпштейн-Барра. Лимфатические узлы увеличены, диарея, сыпь на спине. Могут эти признаки быть острой стадией ВИЧ? Мне сказали, что анализ еще рано сдавать.
ВідповідьЗдравствуйте. Ваши жалобы могут иметь самые разные причины. Было бы желательно посоветоваться с врачом-терапевтом. В определении диагноза ВИЧ-инфекции, врач-инфекционист должен учитывать: анамнез, жалобы, симптомы и т.д., но... наибольшее значение имеет для него, в данном случае, результат ИФА. Действительно, есть рекомендации сделать исследование через 3 месяца после рискованной ситуации. Современные тест-системы обладают очень высокой чувствительностью и специфичностью. Давайте будем надеяться на лучшее.
консультант Ольга
ПитанняСкажіть, будь ласка, після ризику з ВІЛ-позитивною у мене були усі симптоми. Через певний час вони пройшли, лишились тільки: білий наліт на язику, біла пльоночка на щоках і паховий грибок, які не піддаються лікуванню чотири місяці. Чи може так проявитись ВІЛ, пройшло 5 місяців?
ВідповідьДобрий вечір. Виявити наявність або відсутність ВІЛ-інфекції можна тільки за результатом спеціального аналізу на ВІЛ. Такий діагноз не ставиться за наявністю симптомів. Отже радимо вам перевіритись, якщо був незахищений ризикований контакт.
консультант Марія
ПитанняСкажіть, будь-ласка, скарги, приблизно через 5 місяців після можливого інфікування: дуже болить біля вух, сонливість, болить шия, дуже погано себе почуваю, збільшені лімфатичні вузли на шиї, слабкість. Чи може так проявлятися ВІЛ? Аналіз ІФА був зроблений у 3 та 4 місяці і 22 дні. "Негативні".
ВідповідьВаші симптоми не можуть бути свідченням того, що у вас є ВІЛ-інфекція. Навпаки, ваші результати тестування говорять про відсутність контакту з ВІЛ. Проте існує рекомендація зробити аналіз через 3 та 6 місяців після ризикованої ситуації для того, щоб остаточно визначитись.
консультант Ольга
ПитанняСкажіть, будь-ласка, чи можуть боліти привушні слинні залози при ВІЛ-інфекції? На вашому сайті пишуть, що це один із ранніх симптомів. Після ризику пройшло 4 місяці і два тижні. Сьогодні робив "Профітест", результат "мінус". Чи може ще антитіла не виробились?
ВідповідьСимптоми ВІЛ у гострій фазі, приблизно 3-6 тижнів з моменту зараження, мають неспецифічні прояви. Наприклад: болі в горлі, збільшені лімфовузли під пахвами та у паху, болісні відчуття в суглобах і м’язах, блювота, нудота, діарея, зміни на шкірі (висипання, поява виразок) і т. інше. Проявляється гостра фаза не у всіх ВІЛ-інфікованих, тільки у 50-70 %. У решти хворих наступає безсимптомна фаза. Тож, щоб дізнатися про ВІЛ-статус необхідно зробити спеціальний аналіз на ВІЛ через 3 місяці після ризикованого випадку. Тільки так можна визначити, чи є вірус імунодефіциту в людини.
консультант Галина
ПитанняСкажіть, будь-ласка, чи може стомленість бути симптомом ВІЛ через 5 місяців після можливого зараження? Чи це інша причина? Апетит хороший, тільки ось ніби важкого не робив, а відчувається втома і дуже хочеться спати.
ВідповідьПричиною ВІЛ-інфекції є вірус, який потрапляє в організм людини через кров, сперму чи вагінальні виділення. У ВІЛ немає специфічних симптомів, тому і рекомендують робити спеціальний аналіз, щоб дізнатися чи є ВІЛ в організмі людини. Після ризикованого випадку аналіз потрібно робити через 3 і 6 місяців, тому здайте аналіз на ВІЛ через півроку і будете знати свій статус. Втома, про яку ви пишете, може бути наслідком багатьох захворювань, тому можете звернутися до лікаря для дообстеження та встановлення точного діагнозу.
консультант Галина
ПитанняПростите, что много вопросов, просто очень переживаю перед сдачей анализа (прошло 3 месяца). А определяются ли антитела к ВИЧ в острой стадии? И сколько она длится? А то много начиталась и вот боюсь. Мне кажется, что у меня есть все симптомы.
ВідповідьЗдравствуйте. Острая стадия означает, что вирус после внедрения активно размножается, и в организме впервые выработались антитела к ВИЧ в большом количестве. То есть, они, конечно, определяются. Острая стадия длится от нескольких дней до двух недель, так же, как и ОРВИ. Но нужно помнить, что далеко не у всех людей (только у 30%) эта острая стадия бывает. И еще надо не забывать, что наличие ВИЧ в организме определяется только с помощью тестирования крови, так как нет никаких специфических, характерных только для ВИЧ, симптомов. С уважением,
консультант Полина
ПитанняЧи можуть через місяць після інфікування ВІЛ спостерігатися такі симптоми: - втрата зору; -біль у лимфовузлах під руками та їх збільшення до 1 см; - молочниця; - біль у горлі? Наперед дякую.
ВідповідьДоброго дня! Описані Вами симптоми та погіршення здоров'я загалом можуть виникати незалежно від ВІЛ. Тому, для точної діагностики рекомендуємо Вам пройти тест на ВІЛ через три місяці від моменту можливого інфікування.
консультант Віта
ПитанняЗдравствуйте. Долгое время заложен нос без насморка молодой семьи из трёх человек. Может ли это быть симптомом ВИЧ?
ВідповідьЗдравствуйте. ВИЧ-инфекция не имеет специфических симптомов. Определить ВИЧ в организме можно только по тесту на ВИЧ. Заложенность носа у всей семьи меньше всего похожа на симптомы ВИЧ-инфекции. Рекомендуем обратиться к ЛОР-врачу и сдать тест на ВИЧ, чтобы знать свой ВИЧ-статус.
консультант Лера

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37


версія для друку

© Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД, 2005-2014.
Всі права захищені. common@saapf.kiev.ua


НАШІ ПАРТНЕРИ:
Международный Альянс з ВИЧ/СПИД в Украине