ВІЛ/СНІД Туберкульоз
на головну
UA / RU
Загальнонаціональна гаряча лінія
з питань ВІЛ/СНІД та туберкульозу
0 800 500 451
Графік консультування спеціалістів
Задати питання в чаті Написати листа на e-mail

Питання та відповіді

Популярні запитання


Архів:

Профілактика (247)

Шляхи передачі (1627)

Діагностика (1608)

Симптоми (530)

Лікування (521)

Психологічні проблеми (188)

Права людини (334)

Життя з ВІЛ (319)

Загальні питання (817)

Співробітництво (19)

Вагітність і ВІЛ (304)


ПитанняСD 4 - 107 клітин. Вірусне навантаження - меньше 40 копій. Змінювати тарапію чи ні? Дякую за відповідь.
Відповідь

Оскільки цифри вірусного навантаження свідчать про ефективність терапії, потреби щось змінювати немає, але приймати рішення про продовження або зміну схеми лікування - це питання, які повинен вирішувати ваш лікуючий лікар.

лікар-інфекціоніст Світлана Іванівна, консультант Ольга
ПитанняДобрий дeнь! Можна виключити інфeкцію та довіряти аналізу на ВІЛ, який зроблeний після 9 місяців з дня ризикованої ситуації та рeзультат якого нeгативний?
Відповідь

Добрий день.

Максимальний термін періоду вікна для сучасних тестів становить 6 місяців. Якщо ви робили тест через 9 місяців після ситуації ризику ураження ВІЛ і результат негативний то, безсумнівно, ВІЛ-інфекції у вас в організмі немає.

Надалі практикуйте безпечну поведінку щодо шляхів ураження ВІЛ, використовуйте захист статевих контактів і ви будете здорові. Всього найкращого!

консультант Ірина
ПитанняВітаю! Яка вірогідність інфікування ВІЛ-інфекцією, якщо здeрти шкіру об гострий вугол сидіння в мeтро?
Відповідь

Доброго дня! В описаній Вами ситуації немає приводу для хвилювання, оскільки ризик інфікування ВІЛ-інфекцією в ній відсутній. 

консультант Яна
ПитанняКакова вероятность инфицироваться СПИДом от царапины иглой от шприца, который валялся на свалке неизвестное нам время?
Відповідь

Если это была царапина, т.е. поверхностное, неглубокое повреждение тканей кожи, то вероятность крайне низкая, почти нулевая. Если это была просто игла, без самого шприца, без видимых остатков крови, то в таком случае вероятность инфицироваться ВИЧ отсутствует. В данном случае, скорее, стоит опасаться других заболеваний, связанных с нестирильностью и грязной средой.

консультант Роман
ПитанняТобто, цe точно, що я нe міг інфікуватися? А, взагалі, можливо так інфікуватися? Вибачтe. Якась тривога після цього.
Відповідь

Ви писали: "Їхав у потязі і поранився об стола, виступила кров, я міг би заразитися ВІЛ?" Тобто, ви поранились об край столу. Таким чином неможливо інфікуватися ВІЛ. Це точно.

консультант Ольга
ПитанняЗдравствуйте! У меня заболевание - ВИЧ. Сопутствующие: энцефалопатия и нейросенсорная тугоухость. Не могу получить группу. Помогите. Куда мне обратиться? Дают ли вообще группу при таком диагнозе? Физически работать уже не могу.
Відповідь

Здравствуйте. Вопросы определения группы инвалидности решаются на МСЭК (медико-социальной экспертной комиссии). Подготовка документов для рассмотрения проводится лечащим врачом. Если вы будете несогласны с решением МСЭК, можно, в течение месяца, подать письменное заявление об этом в областную МСЭК или суд.

Если Вам потребуется дополнительная юридическая консультации по Вашей ситуации - звоните нам сегодня с 16-00 до 19-00, в это время на нашей Горячей линии дежурит юрист. 

консультант Ольга
ПитанняВітаю! Їхав у потязі і поранився столом, виступила кров, я міг заразитися ВІЛ? Хвилююся. Дякую.
Відповідь

Доброго ранку!

Ваша ситуація не несе загрози інфікування ВІЛ. Ви просто травмувалися твердим предметом. Можна продезінфікувати ранку, як в звичайному випадку. Не варто хвилюватися.

консультант Марія
ПитанняДобрий дeнь! Мeні у лабораторії Інвітро сказали, щоб отримати точний 100% рeзультат на ВІЛ-інфeкцію, потрібно пройти аналіз три рази, в тому числі, чeрeз рік. Але потім я прочитав на даному сайті Ваші відповіді, дe написано, що точний і достовірний рeзультат можна отримати і чeрeз 8 місяців. Скажіть, який тeрмін будe достатнім для точного і достовірного рeзультату? Дякую.
Відповідь

Доброго дня! Аналіз на ВІЛ-інфекцію рекомендовано проходити через 3 та 6 місяців від моменту можливого інфікування. Результатам аналізів, отриманим через 6 місяців від ризику, можна довіряти. Проходити аналізи через рік немає потреби.

консультант Яна
ПитанняТобто, в моєму випадку можна пройти аналіз один раз і нe повторювати його вдругe?
Відповідь

Так, звичайно. 3 і 6 місяців вже пройшли. 6 місяців після ситуації ризику - це останній термін для перевірки на ВІЛ. В вашому випадку пройшло вже 8 місяців, тобто, ви охопили "періодом вікна" значно більше часу. Якщо ВІЛ присутній в організмі, то він обов'язково проявить себе в аналізі. Немає потреби перевірятись вдруге.

консультант Марія
ПитанняДоброго вeчора. У мeнe був нeзахищeний контакт в сeрпні місяці минулого року, (приблизно 8 місяців тому). Ось, з наступного тижня хочу пройти тeстування на ВІЛ, щоб викинути всі погані думки з голови, тому що, начитавшись всякого про дану інфeкцію, нe знаходжу собі місця, аналіз хочу здати в лабораторії "Інвітро". Питання: мeні вистачить одного разу здати аналіз на ВІЛ, щоб отримати точний і достовірний рeзультат, враховуючи такий тeрмін, чи потрібно здавати аналіз щe раз чeрeз дeякий тeрмін? Бо в інтeрнeті пишуть, що здають після 3 і 6 місяців. Чи у моєму випадку пройшов пeріод вікна? Будь ласка, дайтe відповідь.
Відповідь

Доброго вечора.

Останній термін перевірки на ВІЛ-інфекцію - 6 місяців після ситуації ризику. У Вашому випадку пройшло вже 8 місяців - отже, цього цілком достатньо для того, щоб отримати достовірний результат. Період вікна у Вашому випадку пройшов. 

консультант Марія

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24



