ВІЛ/СНІД Туберкульоз
на головну
UA / RU
Загальнонаціональна гаряча лінія
з питань ВІЛ/СНІД та туберкульозу
0 800 500 451
Графік консультування спеціалістів
Задати питання в чаті Написати листа на e-mail

Питання та відповіді

Популярні запитання


Архів:

Симптоми

до нових питань >>

05.04.2018

ПитанняЗдравствуйте! Подскажите, пожалуйста, cколько времени после заражения может длиться острая стадия ВИЧ в виде сильной слабости, воспаленного горла и кандидоза?
Відповідь

Здравствуйте! Слабость, воспаленное горло и кандидоз не являются симптомами ВИЧ - у этого заболевания нет специфических (то есть, характерных только для этой болезни) симптомов. Для диагностики ВИЧ можно пройти тест через три месяца после ситуации возможного инфицирования. Тест на антитела к ВИЧ - единственный способ диагностики этой инфекции.

консультант Вита

15.03.2018

ПитанняДоброе утро. Когда начинаются самые ранние первые симптомы ВИЧ?
Відповідь

Здравствуйте! Самые ранние симптомы (острая фаза) ВИЧ наблюдались у 15% пациентов в первые 14 суток с момента инфицирования. У большинства пациентов симптоматика ВИЧ отсутствует. Именно поэтому единственной диагностикой ВИЧ является тест на антитела к ВИЧ в рекомендуемые сроки (99% точности теста через три месяца после рискованной ситуации).

консультант Вита

02.12.2017

ПитанняЧи може бути нагнивання рубців від раніше загоєних ран, подряпин при ангіні ознакою ВІЛ-інфекції ?
Відповідь

Доброго дня! ВІЛ-інфекцію діагностують лише за результатом тесту на антитіла до ВІЛ. Вам варто звернутись до дерматолога. Такий стан може бути пов'язаний з різними запальними процесами організму. 

консультант Віта

07.11.2016

ПитанняВітаю. Був незахищений статевий контакт. На наступний день, з"явилися ранки у вигляді виразок на язиці. Через 4 дні, пооявився стоматит. Через 2 тижні - "молочниця" на язиці. Також, в перший тиждень, боліло горло, а, через 2 тижні після контакту, почалися болі в нирках та діарея. Чи може це бути ВІЛ та через скільки здавати аналізи на ВІЛ?
Відповідь
Вітаю. Симптоми гострої стадії ВІЛ-інфекції можуть бути різними, але вони вважаються малоінформативними для встановлення діагнозу. Щоб перевірити свій статус, після ризикованої ситуації, потрібно зробити ІФА через 3 та 6 місяців після контакту.
консультант Ольга

18.09.2016

ПитанняЗдравствуйте. 2,5 месяца назад меня изнасиловали. Семяизвержения не было, так как я вырвалась. После этого случая у меня стал бледный язык с белыми разводами. Тест ИФА делала на 42 день - "отрицательно". На днях обнаружили вирус Эпштейн-Барра. Лимфатические узлы увеличены, диарея, сыпь на спине. Могут эти признаки быть острой стадией ВИЧ? Мне сказали, что анализ еще рано сдавать.
Відповідь
Здравствуйте. Ваши жалобы могут иметь самые разные причины. Было бы желательно посоветоваться с врачом-терапевтом. В определении диагноза ВИЧ-инфекции, врач-инфекционист должен учитывать: анамнез, жалобы, симптомы и т.д., но... наибольшее значение имеет для него, в данном случае, результат ИФА. Действительно, есть рекомендации сделать исследование через 3 месяца после рискованной ситуации. Современные тест-системы обладают очень высокой чувствительностью и специфичностью. Давайте будем надеяться на лучшее.
консультант Ольга

28.02.2016

ПитанняСкажіть, будь ласка, після ризику з ВІЛ-позитивною у мене були усі симптоми. Через певний час вони пройшли, лишились тільки: білий наліт на язику, біла пльоночка на щоках і паховий грибок, які не піддаються лікуванню чотири місяці. Чи може так проявитись ВІЛ, пройшло 5 місяців?
Відповідь
Добрий вечір. Виявити наявність або відсутність ВІЛ-інфекції можна тільки за результатом спеціального аналізу на ВІЛ. Такий діагноз не ставиться за наявністю симптомів. Отже радимо вам перевіритись, якщо був незахищений ризикований контакт.
консультант Марія

15.02.2016

ПитанняСкажіть, будь-ласка, скарги, приблизно через 5 місяців після можливого інфікування: дуже болить біля вух, сонливість, болить шия, дуже погано себе почуваю, збільшені лімфатичні вузли на шиї, слабкість. Чи може так проявлятися ВІЛ? Аналіз ІФА був зроблений у 3 та 4 місяці і 22 дні. "Негативні".
Відповідь
Ваші симптоми не можуть бути свідченням того, що у вас є ВІЛ-інфекція. Навпаки, ваші результати тестування говорять про відсутність контакту з ВІЛ. Проте існує рекомендація зробити аналіз через 3 та 6 місяців після ризикованої ситуації для того, щоб остаточно визначитись.
консультант Ольга

02.02.2016

ПитанняСкажіть, будь-ласка, чи можуть боліти привушні слинні залози при ВІЛ-інфекції? На вашому сайті пишуть, що це один із ранніх симптомів. Після ризику пройшло 4 місяці і два тижні. Сьогодні робив "Профітест", результат "мінус". Чи може ще антитіла не виробились?
Відповідь
Симптоми ВІЛ у гострій фазі, приблизно 3-6 тижнів з моменту зараження, мають неспецифічні прояви. Наприклад: болі в горлі, збільшені лімфовузли під пахвами та у паху, болісні відчуття в суглобах і м’язах, блювота, нудота, діарея, зміни на шкірі (висипання, поява виразок) і т. інше. Проявляється гостра фаза не у всіх ВІЛ-інфікованих, тільки у 50-70 %. У решти хворих наступає безсимптомна фаза. Тож, щоб дізнатися про ВІЛ-статус необхідно зробити спеціальний аналіз на ВІЛ через 3 місяці після ризикованого випадку. Тільки так можна визначити, чи є вірус імунодефіциту в людини.
консультант Галина

08.12.2015

ПитанняСкажіть, будь-ласка, чи може стомленість бути симптомом ВІЛ через 5 місяців після можливого зараження? Чи це інша причина? Апетит хороший, тільки ось ніби важкого не робив, а відчувається втома і дуже хочеться спати.
Відповідь
Причиною ВІЛ-інфекції є вірус, який потрапляє в організм людини через кров, сперму чи вагінальні виділення. У ВІЛ немає специфічних симптомів, тому і рекомендують робити спеціальний аналіз, щоб дізнатися чи є ВІЛ в організмі людини. Після ризикованого випадку аналіз потрібно робити через 3 і 6 місяців, тому здайте аналіз на ВІЛ через півроку і будете знати свій статус. Втома, про яку ви пишете, може бути наслідком багатьох захворювань, тому можете звернутися до лікаря для дообстеження та встановлення точного діагнозу.
консультант Галина

29.10.2015

ПитанняПростите, что много вопросов, просто очень переживаю перед сдачей анализа (прошло 3 месяца). А определяются ли антитела к ВИЧ в острой стадии? И сколько она длится? А то много начиталась и вот боюсь. Мне кажется, что у меня есть все симптомы.
Відповідь
Здравствуйте. Острая стадия означает, что вирус после внедрения активно размножается, и в организме впервые выработались антитела к ВИЧ в большом количестве. То есть, они, конечно, определяются. Острая стадия длится от нескольких дней до двух недель, так же, как и ОРВИ. Но нужно помнить, что далеко не у всех людей (только у 30%) эта острая стадия бывает. И еще надо не забывать, что наличие ВИЧ в организме определяется только с помощью тестирования крови, так как нет никаких специфических, характерных только для ВИЧ, симптомов. С уважением,
консультант Полина

Страницы:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37



