Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Питання-ВідповідьРубрика: Питання по СНІДу
Фільтр:ВсіПоточний рікПоточний місяць
Питання:
Добрий день Скажіть будь ласка за скільки часу він показує після можливого інфікування? Тест на ВІЛ 1/2, (HIV 1/2) W006-C  
Відповідь:

Добрий день. Протестуйтесь через 3 місяці. Обов'язково правильно виконуючи процедуру і залишіть на 15 хвилин(!) не довше, після чого зафіксуйте результат. В разі, позитивного результату, тобто виявлення антитіл до ВІЛ, протестуйтесь повторно в найближчому кабінеті довіри. Також Ви можете отримати консультацію, зателефонувавши на нашу Гарячу лінію 0800500451 цілодобово і безкоштовно.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 01.03.2024  • 
Питання:
Доброго дня! Я збираюся вийти заміж, мій наречений хворіє на ВІЛ. Він каже, що лікується і заразити мене неможливо. Але мене цікавить, чи зможу я народити від нього дитину? Дитина обов\'язково буде хвора? Чи дитину можна буде вилікувати? Кохаю його, але і боюся одночасно. Буду вдячна за консультацію.  
Відповідь:

Вітаємо на сайті. Так, Ви можете народити дитину без ВІЛ. Є стратегія відома як лікування=профілактика. АРТ не здатна повністю вилікувати ВІЛ – інфекцію, проте вона може допомогти зменшити кількість ВІЛ в організмі. Однією з основних цілей АРТ є пригнічення розмноження вірусу та зниження рівня вірусного навантаження людини до невизначеного. Невизначене вірусне навантаження означає, що вірусне навантаження і занадто низьким для передачі ВІЛ партнеру. Якщо у Вашого нареченого вирусне навантаження не визначається і він вчасно приймає АРТ і виконує рекомендаціїї лікаря, Ви не інфікуєтесь і не інфікуєте дитину. Звичайно, перед плануванням вагітності проконсультуйтесь з лікуючим лікарем Вашого нареченого.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 27.02.2024  • 
Питання:
Доброго дня. Діагноз ВІЛ інфекція.Про свій діагноз взнав  випадково 7 років назад,наскільки раніше він був невідомо.Терапію приймаю тільки другий рік,так як не хотів змиритись з цим діагнозом і не міг прийняти.Але з погіршенням здоровя постійною втомою і висипками на тілі ,був змушений прийняти терапію.На момент першого аналізу ,лікар сказав,що залишилось тільки 20 клітин(не знаю як вони їх визначають) і якби походив ще так з рік,то зустрівся би з Богом. На даний момент приймаю терапію,клітини підвищились до 50,але постійна втома,головні болі турбують так і далі.І присутня дужжже велика реакція на укуси комарів.При чому здавав тест на алергію до комарів,то не підтвердився 3 рази. Коди діагнозу В20.1 -хвороба зумовлення ВІЛ з проявами інших бактеріальних інфекцій.На даний момент висипка на тілі зменшилась але рецидив інколи повторюється,а головні болі ,постійна втома нікуди не поділась.Плюс набрав 25 кг додатково,не знаю чому.  Чи мають право з даним діагнозом мобілізувати?Так як лікар пояснив,що доказати постійну втому і головні болі,практично неможливо,а висипка буває зараз рідше...Дякую
Відповідь:

Доброго дня! Дякуємо за звернення. Дійсно, чим менша кількість клітин на початку АРТ, тим триваліший час займає відновлення. Щодо ефективності лікування, та лікування супутніх захворювань рішення приймає ваш лікуючий лікар-інфекціоніст. Можливо головні болі пов'язані з іншими проблемами зі здоров'ям, можете звернутися до сімейного лікаря. Щодо мобілізації - попередньо ви не підлягаєте до призову, через занадто малу кількість СД4. Як мінімум потрібно 350кл. Більш детальну консультацію юриста ви можете отримати, зателефонувавши на нашу Гарячу лінію 0800500451 безкоштовно. Найближчий час - 28.02.24, 29.02.24 з 9:00 до 13:00. Будьте здорові та бережіть себе.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 25.02.2024  • 
Питання:
Добрий день. У мене сталася неприємна ситуація. Я почала зустрічатися з чоловіком, дуже його люблю, але не впевнена в ньому через велику кількість жінок у минулому. Просила його здати аналізи, але не дочекавшись, купила експрес-тести та перевірила його вдома, начебто, скрізь було по одній рисочці на тесті. Я собі обрала пити ДКП, пила щодня і п'ю до цього дня. Паралельно робила аналізи. Все було негативно. По роботі мені довелося поїхати у відрядження, після приїзду ми також жили, були нск, але він мені пізніше зізнався, що поки мене не було, у нього була інша жінка. Вони були п'яні і він не пам'ятає був ск чи ні. Для мене це був удар, я вирішила перестати спілкуватися. Хочу запитати, чи моя щоденна ДКП ефективна в даному випадку? Раптом ця жінка була хвора? Ще, як на зло, через тиждень після нск захворіла: горло, температура 37,5, ломота в тілі.
Відповідь:

Добрий день. Дякуємо за звернення. Так, ситуація насправді складна, я можу Вас зрозуміти. Давайте розберемось з Вашим запитанням. 1. Партнер був обстежений швидким тестом, його результат можна вважати негативним. 2. Ви знаходились на ДКП. Це безумовно, ефективна профілактика ВІЛ-інфекції, яка працювала під час незахищеного сексу. 3. Можна припустити, що партнер мав ризик інфікування, але Ви були "прикриті" ДКП. Приводів для переживань про здоров'я щодо ВІЛ-інфекції в даній ситуації я не бачу. Будь ласка, не шукайте прояви ВІЛ. Це зазвичай викликає сильну тривогу. За більш детальною інформацією зателефонуйте на нашу ГЛ з питань ВІЛ, тел: 0800500451. Наші консультанти по ДКП/PREP нададуть відповіді на Ваші запитання. Працюємо 24/7, дзвінки безкоштовні і конфіденційні. Бережіть себе.

ВідкритийПсихолог Максим пояснено 21.02.2024  • 
Питання:
Добрий вечір! Хочу зробити перерву в лікуванні і якийсь час не приймати АРТ. Це можливо зробити?
Відповідь:

Добрий вечір! Якщо виникли важкі побічні ефекти чи проблема з прихильністю до лікування, то ні в якому разі не припиняйте лікування самостійно. Порадьтеся з лікарем, який допоможе Вам вирішити проблему, можливо і без перерви в лікуванні. За консультацією лікаря-інфекціоніста можна звернутися на нашу безкоштовну Гарячу лінію 0800500451 (по буднях з 9.00 до 19.00).

ВідкритийПсихолог Галина пояснено 17.02.2024  • 
Питання:
Добрий день! Пишуть, що слиною ВІЛ не передається, але ж  є оральні тести, які застосовують для виявлення ВІЛ, то як це?
Відповідь:

Добрий день! В слині , сечі і потових виділеннях вірус є, але в дуже малій кількості, для того, щоб інфікувати. Оральні тести виявляють антитіла до ВІЛ, оскільки ротова рідина, яка виділяється яснами, дуже схожа до плазми крові. Якщо у Вас буде бажання дізнатися більше про ВІЛ/СНІД, можете зателефонувати на нашу безкоштовну Гарячу лінію 0800500451(цілодобово), а якщо Ви забажаєте замовити набір для самотестування на ВІЛ, це можна зробити за нашим безкоштовним телефоном 0800332804 (10:00-19:00)

ВідкритийПсихолог Галина пояснено 17.02.2024  • 
Питання:
Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи оральний тест на ВІЛ є достовірним? Його результату можна довіряти? Чи все ж бажано зробити тест в лабораторії?
Відповідь:

Добрий день. Дякуємо за звернення.Так оральні тести як і всі інші тести для виявлення ВІЛ є достовірними на 99% і їм можна довіряти. Але якщо у Вас є сумніви що до швидких тестів, то радимо вам звернутися в кабінет довіри в своєму місті та протестуватися методом ІФА. Якщо у Вас є ще запитання що до ВІЛ інфекції, то зверніться на нашу ГЛ з питань ВІЛ за тел: 0800500451, наші досвідчені консультанти нададуть вам відповіді на всі Ваші запитання. Працюємо 24/7, дзвінки безкоштовні та конфіденційні.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 16.02.2024  • 
Питання:
Доброго дня. У сина ВІЛ з дитинства, 8 років тому мав закриту форму туберкульозу. Також мав інвалідність до 18 років. Чи є можливість виїхати за кордон. І, що потрібно щоб виїхати?
Відповідь:

Доброго дня. Як відомо, зараз виїзд закордон вимагає більше підтверджуючих документів, тобто зараз необхідно рішення військкомата, що ваш син знятий з обліку через стан здоров'я, або має право на виїзд. Аби це отримати необхідно звертатися до військкомату і проходити військово-лікарняну комісію. І якщо їхній висновок буде дозволяти виїзд закордон ,то у вас буде така можливість. Просто на кордоні показати медичні довідки не є підставою для виїзду закордон. За більш детальною інформацією ви можете звернутися до нашого юриста на нашій Гарячій Лінії, найближчий час чергування юриста - це 15 і 16 лютого з 9 ранку до 13-00. Телефон Гарячої Лінії - 0 800 500 451, усі дзвінки з будь-якого оператора є безкоштовними.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 13.02.2024  • 
Питання:
Доброго вечора, потрібна ваша допомога по отриманню АРТ терапії,приймаю більше ніж 20 років живу зараз в Німеччині не можу отримати.допоможіть
Відповідь:

Добрий вечір. Є два варіанти: хтось із близьких отримає Вашу терапію в Україні та передасть Вам, або Вам треба отримувати терапію у Німеччині. Більшість українців за кордоном отримують терапію у країнах перебування. З Вашого листа не зрозуміло чому Ви не можете отримати терапію. Рекомендуємо звернутися за допомогою до сервісів, де працюють українські консультанти. в Польщі, Германії, країнах Балтії працюють хаби ХелпНау сервісу (HelpNowHab), де працюють українські консультанти, які допоможуть з усіма викликами і проконсультують стосовно різних ситуацій Это в Германии: https://helpnow.aph.org.ua/online-help/ https://t.me/+xt9KpT1eplA2ZDYy Удачі вам.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 09.02.2024  • 
Питання:
Добрий вечір. Така ситуація. Чоловік у маршрутці впав на повороті, був напідпитку. Розтрощив голову, пішла кров. Я затис йому рану своєю хусткою, руки були в крові. Зупинились, викликали "Швидку". Його забрали. Я не пам'ятаю, чи доторкався до очей, носа. Купив воду, помив руки, обличчя. Чи можу я заразитись ВІЛ? Що треба зробити, щоби не заразитися?
Відповідь:

Добрий вечір. Якщо кров ВІЛ-інфікованої людини потрапляє на пошкоджену шкіру чи слизові оболонки іншої людини, існує ризик інфікування. У таких випадках слід звернутися до регіонального центру СНІДу або "Кабінету довіри" для отримання постконтактної профілактики. Це 4-тижневий курс антиретровірусних препаратів. Починати постконтактну профілактику треба не пізніше 72 годин після ризикованої ситуації. Для отримання більш детальної інформації звертайтесь на нашу "Гарячу лінію" (0800500451) безкоштовно, конфіденційно.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 09.02.2024  • 
Питання:
Доброго вечора, мене звати Іванна. Я проходжу на даний момент навчання на асистента стоматолога в Німеччині. Вчора об 11 ранку, я поранилась голкою якою промивав лікар зубні канали пацієнтці яка є ВІЛ позитивною. На цій голці було ефірне масло евкаліпту і лікар сказав що крові там не було. Пацієнтка сказала що вона регулярно приймає ліки і вірогідність того що я заражусь дуже мала. Мене одразу направили в клініку для забору крові на аналізу. Але на рахунок засобів профілактики мене не повідомили. Яка вірогідність того що я заражусь і чи є якісь медикаменти які можна прийняти для профілактики? Іванна Садловська +491792065772
Відповідь:

Доброго дня. Дійсно, ризик передачі ВІЛ відсутній, якщо людина з ВІЛ постійно приймає ліки. Але також є постконтактна профілактика, її варто почати приймати не пізніше 72 годин від ризику. Але особливості видачі її в Німечинні краще вам дізнатися на місці. Якщо у вас є додаткові питання, то ви можете замовити дзвінок на ваш телефон через наш сайт. Це абсолютно безкоштовно.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 07.02.2024  • 
Питання:
Доброго дня! Перепрошую, що турбую, але дайте швидко відповідь. Сьогодні мене в школу викликала класний керівник мого сина, мене та ще двох батьків інших дітей. Ми привітались, а потім я побачила, що у однієї жінки пластир на руці з красними плямами. Я вже потім не зрозуміла, що класний керівник від мене хотіла! Мене така паніка накрила, що я взагалі не про що думати не могла. Якщо у неї СНІД, то вона могла десь на парті залишити свою кров, це ж вона може заразити дітей. В мене був антисептик і я так пару разів його розпилила над партою де вона сиділа, але не знаю чи це спрацює? Дайте відповідь будь ласка.
Відповідь:

Вітаємо! Вам потрібно заспокоїтись, нічого страшного не відбулось. Так, люди можуть порізатись, пошкодити шкіру та інше, але якщо людина заклеїла свою рану пластиром, то можемо припустити, що ця особа потурбувалась не тільки про себе, а й про оточуючих. Крім того, потрібно звернути увагу на те, що сам вірус не стійкій в навколишньому середовищі і будь який дезінфікуючий засіб моментально його знищить. Також в класах проводиться щоденне вологе прибирання, що не дасть шансу вірусу залишитись на поверхні. Також потрібно знати ризики та шляхи передачі ВІЛ-інфекції, які ви можете почитати якщо перейдете по наступному посиланню https://helpme.com.ua/ryzyky-infikuvannya-vil/ В той же час запевнюємо вас, що вашій дитині та будь якій інший не загрожує інфікування в такий спосіб, тож будьте спокійні. Дякуємо за звернення.

ВідкритийПсихолог Михайло пояснено 05.02.2024  • 
Питання:
Доброго дня! Протестувався експрес тестом, який купив в аптеці, потім в поліклініці зробив тест. Обидва рази негативні результати. Де ще можна протестуватись, оскільки почуваюсь не дуже добре, можливо тести були неякісні?
Відповідь:

Вітаємо! В першу чергу звертаємо вашу увагу на те, що всі тести які є в Україні сертифіковані та якісні. Точність результату складає 99,99 або 100%. Для отримання достовірного результату потрібно чітко дотримуватись алгоритму дій зазначеному в інструкції, якщо ви робите його самі. В медичних закладах дотримуються всіх необхідних вимог для якісного виконання тесту. По друге, необхідно дотриматись строків тестування і здавати аналізи через 3 місяці після ризикованої ситуації. В той же час потрібно якісно оцінити саму ризиковану ситуацію і визначитись чи був ризик чи ні. Визначити чи була ризикована ситуація ви можете самостійно або разом із спеціалістами нашої Гарячої лінії, зателефонувавши по телефону 0 800 500 451. Дзвінки безкоштовні та конфіденційні. Крім того, ви можете перейти по посиланню на сайт «Тест вдома» https://test-vdoma.com.ua/ та замовити собі безкоштовний тест, який визначає ВІЛ за слиною. Дякуємо за звернення.

ВідкритийПсихолог Михайло пояснено 05.02.2024  • 
Питання:
Добридень. Купив в аптеці тест (Cito Test HIV 1/2), зробив удома собі сам. Вийшло 2 смужки. Виходить, у мене СНІД?
Відповідь:

Добридень. По одному швидкому тесту діагноз ВІЛ-інфекції не ставиться. Результат Вашого аналізу свідчить про можливість інфікування. Вам необхідно звернутися до регіонального центру СНІДу або "Кабінету довіри" для верифікації аналізу. Для цього проводять тестування ще на кількох тест-системах. Зробіть це якнайшвидше. Якщо результат підтвердиться, треба якомога раніше почати приймати АРТ. Від цього залежить Ваше здоров'я та життя. Для більш детальної інформації звертайтесь на нашу "Гарячу лінію" (0800500451) безкоштовно, цілодобово.

ВідкритийПсихолог Лєра пояснено 04.02.2024  • 
Питання:
Добрий день. Під час сексуального акту порвався презерватив. Обробив статевий орган хлоргексидином. Це запобігатиме зараженню?
Відповідь:

Добридень. Обробка хлоргексидином не виключає зараження на ВІЛ-інфекцію. У таких випадках потрібна постконтактна профілактика. Це 4-тижневий курс антиретровірусних препаратів, який слід розпочати не пізніше 72 годин після ризикованої ситуації. Отримати постконтактну профілактику можна у регіональному центрі СНІДу чи "Кабінеті довіри". Для отримання більш детальної інформації телефонуйте на нашу "Гарячу лінію" (0800500451). Бережіть себе!

ВідкритийПсихолог Лєра пояснено 04.02.2024  • 
Питання:
Я ВІЛ-інфікована. Приймаю терапію. Планую вагітність. Чи не вплине терапія на розвиток дитини?
Відповідь:

Доброго дня. Терапія не завдасть шкоди дитині, зате допоможе запобігти зараженню та зберегти здоров'я Вам та Вашій дитині. Не сумнівайтеся, приймайте терапію, тільки так можна уникнути передачу ВІЛ від матері дитині.

ВідкритийПсихолог Лєра пояснено 31.01.2024  • 
Питання:
Добрий день! Скажіть, будь ласка, якщо я поцілувався з людиною, в якої невідомий віл статус і була тріснута губа в тієї людини і я відчув кров в роті але в мене ран в роті немає чи можливе зараження в такому випадку.Бо останнім часом голова болить і інколи горло.Від поцілунку пройшло 3 тижні вже чи можуть це бути симптоми перші або просто голова болить від того що переживаю цілий час через це.
Відповідь:

Добридень. У такий спосіб заразитися неможливо. Слина не містить ВІЛ, а незначна домішка крові недостатня для зараження. Має бути достатньо рясна кровотеча, щоб відбулося зараження. Симптоми, які у Вас з'явилися, можуть бути проявом інших захворювань. Звертайтеся до сімейного лікаря. Телефонуйте нам на нашу "Гарячу лінію" (0800500451) для отримання достовірної інформації та психологічної підтримки.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 31.01.2024  • 
Питання:
Доброго вечора. Дуже турбує таке питання. Здавав аналіз на ВІЛ, а переді мною тестувалися люди хворі на ВІЛ 100%, це я чув і від них самих і від людей, що їх супроводжували. Ці люди вийшли з кабінету дуже сильно закривавлені, на їх руках була кров і напевне ж на багатьох місцях і поверхнях кабінету залишилась їхня кров. Після них зайшов тестуватись я. Питання таке. Чи міг я заразитись ВІЛ, якщо кров цих людей, наприклад через мої руки, потрапила у ранку від проколу на пальці після здачі аналізу. А я торкався місця проколу, прикладав серветку і т.д. Всюди написано, що зараження ВІЛ можливе, якщо кров ВІЛ інфікованої людини потрапляє на рану іншої людини.
Відповідь:

Ризик інфікування у такій ситуації відсутній. У медичному закладі не відбудеться масивна кровотеча після взяття аналізу крові. І через серветку у вашу ранку вірус не потрапить.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 29.01.2024  • 
Питання:
Доброго дня. Я - медпрацівник. Допомагала хворому вдома, вкололася голкою від його шприца. ВІЛ-статус його не знаю. Яка ймовірність зараження?
Відповідь:

Доброго дня. За статистикою ймовірність зараження при уколі ін'єкційною голкою - 0,3%. Але Ви можете протягом 72 годин отримати постконтактну профілактику в регіональному СНІД-центрі для запобігання навіть мінімальній ймовірності зараження. Для більш детальної інформації звертайтесь на нашу Гарячу лінію (0800500451) безкоштовно з усіх номерів телефонів. Завжди готові допомогти.

ВідкритийПсихолог Лєра пояснено 29.01.2024  • 
Питання:
Добрый день  Сдавал на тест 4 недель 6 недель инфа 4 лабораторный и 12,5 недель експрес тест 4 уровня все не чего не выявлено. По общем анализ по крови показует как сказал терапевт бактеальная хроничная инфекция могу уже исключить вич ? 
Відповідь:

Добрий день! Так, ВІЛ-інфекції у вас немає. Тест в термін 12,5 тижнів надає якісний результат, якому можна довіряти.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 25.01.2024  • 
Питання:
Добрий день! Чи є ризик зараження ВІЛ при довгому поцілунку з людиною, (статус невизначено) якщо на її губі ще неповністю зажила тріщина, але крові не було,тріщина присохла. За умови, що у іншого партнера можливі мікротравми в порожнині рота. Дякую!
Відповідь:

Добрий день. Дякуємо Вам за звернення. В описаній Вами ситуаціїї ризик інфікування ВІЛ -відсутній, тому що ранка присохла, а в слині дуже мала кількість вірусу для інфікування. Інфікування буде в тому випадку, коли свіжа кров інфікованої людини потрапить у відкриту ранку іншої людини. Щоб отримати більш детальну інформацію - зателефонуйте на нашу ГЛ з питань ВІЛ за тел: 0800500451 наші досвідчені консультанти нададуть відповіді на Ваші запитання. Працюємо 7/7, дзвінки безкоштовні та конфіденційні.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 23.01.2024  • 
Питання:
Вітаю. Маю ВІЛ-статус з невизначеним навантаженням і CD4 клітини - 640, приймаю АРТ. У дружини ВІЛ-статус негативний. Ведемо статеве життя незахищеним, хочемо дитину. Захворів грипом чи ковідом (тест не робив) з підвищенням температури тіла до 39,7°C впродовж 2-х днів. Лікувався парацетамолом 500 за інструкцією та чаями з малиною, калиною.  Проконсультуйте, будь ласка, чи може висока температура підвищити вірусне навантаження? Якщо так, то як сильно та на який термін? Чи потрібен тепер захист статевого акту? Дякую! 
Відповідь:

Доброго дня. Зазвичай, температура не впливає на вірусне навантаження, бо воно контролюється концентрацією терапії в вашому організмі. Отже, якщо терапія змогла знизити навантаження до невизначеного і ви продовжуєте її приймати, то терапія продовжує "тримати" цей невизначений статус. Але було б добре, аби ви додатково проконсультувались з лікарем на нашій Гарячій лінії про сумісність препаратів та їхній вплив. Лікарі у нас на Лінії працюють по буднях з 9 до 19. Телефон - 0 800 500 451, безкоштовно з номерів будь-яких операторів.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 21.01.2024  • 
Питання:
Добрий вечір! На 59 день (8 тижнів ) після контакту, зроблено аналіз ВІЛ 1/1о/2, серологічна діагностика з підтвердженням (антиген та антитіла) 4 покоління ( так запевни в лабораторії )- не виявлено ні антитіл ні антигенів, та тести звичайний  - не виявлено, але клінічні прояви ( температура, біль в м'язах..) на даний час є. То можна видихнути і шукати причину в чомусь іншому? Чи можливо цей аналіз може помилятись?
Відповідь:

Доброго дня. Для тестів 4го покоління цього строку (8тижнів) цілком достатньо. Тому це цілком вірний результат. Але як і всім, хто звертається ми рекомендуємо пройти тестування після 12 тижнів згідно рекомендацій, які є. Втім така кількість аналізів, яку ви зробили говорить про те, що ви можете бути впевненим в цьому результаті. Стосовно симптомів, то вони не є показовими у випадку ВІЛ, адже дуже схожі з іншими хворобами, і тільки тестування може говорити про наявність ВІЛ інфекції.

ВідкритийВідвідувач сайту пояснено 20.01.2024  • 
Питання:
Добрий день. Який роблять аналіз на ВІЛ у звичайній державній лікарні? Наприклад перед тим, як поставити на облік, беруть тест на ВІЛ? Чи визначають вони антиген р24?
Відповідь:

Добрий день. Дякуємо за звернення. Так, як правило, у більшості лікарень використовується ІФА 4 го покоління, що визначає антитіла та антиген р24. Для постановки на облік з діагнозом ВІЛ-інфекція проводять кілька досліджень: 2 ІФА тести на різних тест-системах. За більш детальною інформацією Ви можете звернутися на нашу ГЛ з питань ВІЛ за тел: 0800500541, працюємо цілодобово, 7/7. Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.

ВідкритийПсихолог Максим пояснено 20.01.2024  • 
Питання:
Доброго дня. Чи э різниця в результатах тестів на ВІЛ, які робиш вдома самостійно з тими, що роблять в лікарні?
Відповідь:

Доброго дня. Тест який ви можете робити вдома - оральний або кров'яний, має назву сортувального. По ньому не встановлюють діагно ВІЛ-інфекція, цей тест може мати негативний (смужна напроти літери "С") або позитивний результат ( дві смужки напроти літер "С" та "Т"). У разі позитивного результату, продовжується подальше обстеження в медичному закладі - ще 3 тести - скринінговий, верифікаційний ( підтверджує діагноз) та ідентифікаційний ( перед призначенням АРТ-лікування). Ви можете замовити оральний або кров'яний тест за посиланням https://test-vdoma.com.ua/ У разі потреби ви можете звертатися до медичних закладів за посиланням https://testporuch.phc.org.ua/ . Тут ви знайдете усі медичні заклади України, де можна пройти тестування на ВІЛ. На все добре. Гарного дня. Бережіть себе.

Відповідь наданаВідвідувач сайту пояснено 19.01.2024  •