Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Психолог Лєра Админ. запитав 11 місяців тому

Добридень. Під час вагітності зробила тест на ВІЛ, виявився позитивним. Мені призначили противірусні препарати. Там написано багато побічних дій. Чи не зашкодить це дитині?

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Лєра відповів 11 місяців тому

Добридень. Прийом антиретровірусних препаратів необхідний і Вам, і Вашій дитині. Побічні дії препаратів не завдадуть шкоди дитині. Терапія запобігає можливому зараженню дитини під час вагітності та пологів. Також треба зробити тест на ВІЛ Вашому чоловікові, щоб визначити його ВІЛ-статус, і якщо необхідно, теж почати приймати терапію. Не вагайтеся, це для здоров’я Вас усіх.