Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Психолог Галина Админ. запитав 1 місяць тому

Добрий день. Мав секс з дівчиною без презерватива декілька разів, то чи міг я заразитися СНІДом? І яка різниця між ВІЛ і СНІД?

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Галина відповів 1 місяць тому

Добрий день! Ви могли інфікуватися ВІЛ, тобто вірусом імунодефіциту людини – це назва збудника, який передається від людини до людини. Якщо людина інфікувалася, то кажуть, що у неї ВІЛ-інфекція, при цьому людина може не відчувати ніяких у себе змін у здоров’ї. Коли вже починають розвиватися симптоми враження органів вірусом, тоді говорять про СНІД, тобто синдром набутого імунодефіциту людини. Отже, Ви могли інфікуватися ВІЛ. Але, щоб дізнатися, чи насправді так сталося чи ні, необхідно через три місяці після останнього ризикованого контакту зробити спеціальний тест на ВІЛ. Для цього можна звернутися в Центр СНІДу чи Кабінет “Довіра”, або купити експрес-тест в аптеці, також у Вас є можливість замовити безкоштовний тест на нашій ГЛ “ТестВдома” 0800332804 (з 10:00-19:00).