Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Психолог Максим Админ. запитав 9 місяців тому

Добрий день. Скажіть, будь ласка, якщо вколовся голкою ВІЛ-інфікованої людини і не було крові, і сліду від уколу, але будучи в рукавичках відчув укол – зараження можливе?

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Максим відповів 9 місяців тому

Добрий день. Якщо не було проколу шкіри використаною голкою від шприца ВІЛ-інфікованої людини, то ймовірність інфікування відсутня. У випадку, коли такий прокол мав місце то для профілактики ВІЛ-інфікування призначається постконтактна антиретровірусна профілактика на 28 днів протягом перших 72 години від моменту проколу. Таку профілактику призначає лікар СНІД-центру, він і приймає рішення про її доцільність. Якщо у Вас є додаткові запитання, зателефонуйте на нашу ГЛ з питань ВІЛ за тел: 0800500451, працюємо 24/7. Наші консультанти нададуть всю необхідну інформацію. Дякуємо за звернення.