Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 1 місяць тому

Доброго дня! Чоловік приймає протитуберкульозні препарати другої лінії по скороченій схемі. Лікується вдома. Останнім часом скаржиться на шум, дзвін у вухах, зниження слуху, інколи запаморочення. Чи має так бути при лікуванні чи варто щось робити? Підскажіть, будь ласка. Ліки приймає вже 7 місяців.Йому 44.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 1 місяць тому

Доброго дня. Все, що ви описуєте-є проявом побічної дії впливу протитуберкульозних препаратів, так звані, вестибуло-ототоксичні реакції. Вам обов’язково потрібно повідомити свого лікуючого лікаря про появу таких симптомів. В такому випадку показано знизити частоту прийому і/або дозу препарату, що є причиною побічної дії або взагалі припинити прийом препарату при прогресуючому зниженні слуху. Вашому чоловіку також показана консультація та огляд ЛОР-лікаря, сурдолога, проведення аудіограми.