Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 3 тижні тому

Доброго дня. Лежала в лікарні, був плеврит та виявлено туберкульоз. Приймаю терапію. Таке питання, чи нормально, що майже через півтора місяці після торакоскопії досі є незначні болі в прооперованій легені? Біль незначна, жити не заважає і трохи притуплюється якщо зроблю дихальну гімнастику. Та через скільки часу проходить плеврит після початку лікування туберкульозу?

1 відповідь
0 +1 -1

Доброго дня! Відеоторакоскопія при плевриті передбачає пошкодження міжреберних м’язів, окістя ребер, плеври, взяття біопсії плеври. Крім того при самому плевриті часто утворюються плевро-костальні, плевро-діафрагмальні, плевро-плевральні злуки. Все це викликає біль, який може тривати досить тривалий час (місяці-роки). Відповісти на питання “через скільки проходить плеврит” важко, оскільки це залежить від адекватності лікування та особливостей організму хворого.