Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 1 місяць тому

Доброго дня мій чоловік 41 рік форіє на туберкульоз легень открита форма лікується уже два місяці здали мокроту повторно та нам сказали що паличка ще не зникала чому я не можу зрозуміти, він приймав усі таблетки вчасно.Поясніть будь ласка чому так. 

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 1 місяць тому

Доброго дня. Виліковування хворих на туберкульоз залежить від 2 взаємопов’язаних факторів: пригнічення мікобактеріальної популяції за допомогою протитуберкульозних препаратів та регресії туберкульозних змін в уражених органах і репаративних процесів в них. Так, дуже часто буває, що 2-х місяців отримання антимікобактеріальних препаратів-недостатньо для абацилювання. Це при умові, що схема лікування підібрана правильно, з урахуванням чутливості. Якщо резистентність ще не визначали, то це зроблять обов’язково. Можливо, ті препарати, які отримує Ваш чоловік-просто йому не підходять. В такому випадку- призначають препарати , згідно результатів тесту медикаментозної чутливості. Якщо після 2-х міс. лікування продовжується бактеріовиділення (за даними мікроскопії харкотиння) інтенсивну фазу антимікобактеріальної терапії продовжують протягом 1 міс (30 доз) до отримання даних про чутливість МБТ до протитуберкульозних препаратів. Залежно від результату проводять корекцію антимікобактеріальної терапії і продовжують інтенсивну фазу лікування. В будь-якому випадку, потрібен час і правильне лікування. Будьте здорові!