Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 5 місяців тому

Доброго дня. 5 днів тому у мене був ризикований випадок незахищеного сексу з невідомим статусом у партнера, зараз приймаю курс ПКП, але від Тенофовіру дуже сильна побочка. Можливо, має сенс зробити ПЦР-тест за два тижні для уточнення, чи вже треба завершити курс? Дякую 🙏

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Яна відповів 5 місяців тому

Доброго ранку! Необхідно обов’язково завершити курс, оскільки ПКП не надає вірусу ВІЛ розмножуватись та прогресувати в організмі. У вашому випадку ПЛР-тест буде непоказовим для виявлення інфікування ВІЛ. Що стосується побічної дії під час прийому ПКП, то Вам необхідно звернутися на консультацію до лікаря, який робив призначення. Також ви можете проконсультуватись з інфекціоністом нашої Гарячої лінії за телефоном 0800500451 з 9:00 до 19:00, кожного дня, крім суботи та неділі.