Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 1 тиждень тому

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, ситуація така. Був плеврит + виявили туберкульоз, зараз лікуюсь майже 2 місяці. Іноді ввечері піднімається температура до 37 і через невеликий проміжок часу сама сходить. Сьогодні піднялась до 37.3. Чи можливо таке та чи нормально це?

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Андрій Станіславович відповів 1 тиждень тому

Доброго дня! Під час лікування ексудативного плевриту рекомендовано систематично контролювати рівень рідини у плевральних порожнинах за допомогою УЗД або рентгенографії. Нове накопичення рідини може сприяти підвищенню температури тіла (температура в цьому разі значно підвищується – 38 та більше), велика кількість рідини має бути евакуйована шляхом плевральної пункції або дренування. Крім специфічних антимікобактеріальних препаратів при туберкульозному плевриті рекомендовано приймати глюкокортикостероїди, їх призначає фтизіатр. Я думаю, що у вашому випадку таке зовсім незначне підвищення температури не пов’язане із прогресування туберкульозу і не повинно викликати у вас занепокоєння.