Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 10 місяців тому

Доброго дня! Скажіть, чи можна по томограмі підтвердити або спростувати діагноз? Питання стоїть про туберкульоз хребта у чоловіка, 47 років, без шкідливих звичок.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 10 місяців тому

Доброго дня! Діагностика туберкульозу легень та позалегеневої локалізації включає кілька етапів, остаточний діагноз ставиться за сукупністю результатів клінічного обстеження, лабораторних та інструментальних методів дослідження. Комп’ютерна томографія, особливо МСКТ, дозволяє з високою вірогідністю припустити наявність туберкульозного процесу, виходячи зі специфіки виявлених на знімках змін. Відсутність змін також не дає права виключити діагноз. Таким чином, однозначно можна сказати , що КТ недостатньо для того, щоб встановити остаточний діагноз.