Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Психолог Михайло Админ. запитав 8 місяців тому

Доброго дня! В мене на руці невелика рана, яка щойно почала заживати. Зустрів знайомого, який потиснув мені руку і я відчув, що в нього дуже спітніла рука і піт потрапив мені в рану, яка почала чесатись. Якщо у знайомого ВІЛ мені потрібно здати аналізи?

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Михайло відповів 8 місяців тому

Доброго дня! На сьогоднішній день не зафіксовано жодного випадку інфікування ВІЛ через піт. Це обумовлено тим, що в поті, сльозах, слині та інших виділеннях, потенційна концентрація ВІЛ-інфекції настільки низька, що не представляє небезпеку для іншої людини. Однією з особливостей поту є те, що він солоний і якщо він потрапляє до рани, то може бути відповідна реакція, але це не означає, що в такий спосіб можна заразитись ВІЛ-інфекцією. З метою уникнення потрапляння до рани біологічних рідин, мікроорганізмів тощо використовуйте пластир або пов’язку. В даній ситуації тестування не потрібно. Дякуємо за звернення.