Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Питання-ВідповідьРубрика: Вагітність і ВІЛдоброго дня, в мене така ситуація: мав статєвий контакт захищений, але оральний незахищений із дівчиною. через два дні язик став сірий, через ще пару днів почало тягнути в шії, а через тиждень стягнуло горло та піднялася температура.Лікар сказав що це Епштейн-Барра вірус. Перевірявся на ВІЛ експрес-тестами у поліклініці на 6, 8 тижні, через 3 та 6 місяців, результат негативний. Нещодавно помітив на язику збоку внизу щось схоже на волосисту лейкоплакію. Дуже хвилююсь, підкажіть будь ласка, чи можна вже в мене виключити ризик Віл і на яких стадіях вже проявляється волосиста лейкоплакія?
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 10 місяців тому

доброго дня, в мене така ситуація: мав статєвий контакт захищений, але оральний незахищений із дівчиною. через два дні язик став сірий, через ще пару днів почало тягнути в шії, а через тиждень стягнуло горло та піднялася температура.Лікар сказав що це Епштейн-Барра вірус. Перевірявся на ВІЛ експрес-тестами у поліклініці на 6, 8 тижні, через 3 та 6 місяців, результат негативний. Нещодавно помітив на язику збоку внизу щось схоже на волосисту лейкоплакію. Дуже хвилююсь, підкажіть будь ласка, чи можна вже в мене виключити ризик Віл і на яких стадіях вже проявляється волосиста лейкоплакія?

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Вдовенко Олена Іванівна відповів 10 місяців тому

Доброго дня. Так, ви можете виключити ризик інфікування ВІЛ після конкретно, цієї ризикованої ситуації. Щоб тримати руку на пульсі здоров’я, бажано проходити тестування на ВІЛ один-два рази на рік, незважаючи на те, була, на вашу думку, ризикована ситуація чи ні. Волосиста лейкоплакія викликається вірусом Епштейна-Барра. Ви можете звернутися до сімейного лікаря, пройти обстеження та отримати лікування. На все добре. До побачення.