Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 7 місяців тому

Доброго дня. Я нацгвардієць, захворів два тижні тому. Призначили антибіотики, зробили рентген, сказали: туберкульозу немає. Але я продовжую кашляти і відчуваю слабкість. Більше жодних аналізів не прзначали. Чи дійсно достатньо одного знімка, щоб виявити туберкульоз?

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 7 місяців тому

Доброго дня! Так, для виявлення змін в органах грудної клітки використовують рентгенографію ОГК у передньо-задній проекції. Зміни можуть з’являтися в будь-якій ділянці легень і відрізнятися за розміром, формою, щільністю і утворенням каверн. Такі зміни можуть свідчити про ТБ, але не можуть бути використані для остаточної діагностики ТБ. Якщо ваш стан не покращився після курсу антибіотиків широкого спектру дії, Вам обов’язково потрібно пройти дообстеження.