Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 7 місяців тому

Доброго дня! Я на амбулаторному лікуванні. Таке питання: чи можна замінити рифампіцин на рифапентин? Я готовий сам його купляти, якщо він ефективніший. Справа в тому, що товаришу призначили інші препарати, хоч у нас однаковий діагноз.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 7 місяців тому

Доброго дня! Лікування ТБ у кожного пацієнта підбирається індивідуально, враховуючи низку аспектів. Рифапентин використовується у схемах, що передбачають застосування однієї дози на тиждень, та в новій 4-місячній схемі лікування, але не застосовується у дітей або пацієнтів з ВІЛ (через неприйнятні показники неефективності лікування) чи позалегеневим ТБ.