Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 4 місяці тому

Доброго дня. Якщо у мене латентна туберкульозна інфекція, як я можу уникнути розвитку захворювання на ТБ? Мені 39 років, планую другу вагітність. Хронічних захворювань немає, палю. Районний фтизіатр каже, що потрібне лікування як повноцінного туберкульозу. Але ж я почуваюсь добре, скарг нема. Не хочеться лишній раз навантажувати хімією організм перед вагітністю. Буду вдячна за розяснення.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 4 місяці тому

Доброго дня! Ваш лікар правильно рекомендує. Якщо у Вас латентна туберкульозна інфекція (ЛТІ) і Ви належите до групи високого ризику, Вам важливо розпочати антимікобактеріальні препарати, щоб не захворіти на ТБ. Без лікування ЛТІ може перейти у захворювання на ТБ. Якщо у вас ЛТІ, Вас слід лікувати для запобігання захворюванню на ТБ, навіть якщо Ви почуваєтесь нормально. Лікування ЛТІ необхідне для профілактики ТБ, оскільки воно суттєво знижує ризик прогресування ЛТІ у захворювання на ТБ. Лікування ЛТІ ефективно запобігає захворюванню на ТБ. Існують декілька варіантів лікування ЛТІ. Було досягнуто успіхів у скороченні тривалості лікування ЛТІ з 6–9 місяців до 3–4 місяців. Короткострокові курси лікування ЛТІ ефективні, безпечні та мають вищі показники завершеності, ніж триваліші курси. Вам варто прислухатись до рекомендацій лікаря, пройти курс лікування і спокійно, при відсутності протипоказань, займатись плануванням вагітності.