Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна Админ. запитав 12 місяців тому

Доброго дня! Лікую хіміорезистентний туберкульоз. З”явились висипи в роті, болить, важко ковтати. І деякі симптоми по гінекології. Що це і що з ним робити? Лікуюсь вдома.Дякую.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 12 місяців тому

Доброго дня! Підозрюю, що у вас мікоз , який може виникати на фоні прийому прийому протитуберкульозних препаратів (Lfx, Mfx, Lzd, Amx/Clv, Imp, Mmp та ін.). Першочергово потрібно сказати про це своєму лікуючому лікарю,щоб забезпечив консультація лікаря-дерматолога за наявності інших видів мікозу. Рекомендовано призначення короткого курсу лікування кандидозу слизових оболонок, шкіри із застосуванням протигрибкових препаратів та дослідження крові щодо наявності антитіл до ВІЛ. За потреби – консультація лікаря-інфекціоніста.