Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 4 місяці тому

Доброго ранку, мій чоловік захворів на туберкульоз пройшов лікування прийняв 120 доз препарату. Здав всі аналізи сказали все добре результат негативний. Через дві неділі передали мокротиння знову результат позитивний. Ми не знаємо що робити, лікуючий врач в шоці, сказала що це може бути і з за того що в поганих зубах зберігається паличка. Може таке бути?

1 відповідь
0 +1 -1

Доброго ранку! Ваше питання потребує багатьох уточнень: результати яких саме методів дослідження харкотиння були негативні та позитивні (бактеріоскопія, молекулярно-генетичний, посів)? з якою метою через 2 тижні після негативного результату проводилася перездача аналізу харкотиння? які препарати приймали? чи дотримувалися режиму прийому препаратів? 120 доз – це кінець лікування, чи ще ні? Пропонуємо вам зателефонувати на Гарячу лінію за безкоштовним номером 0800 50 30 80 з 8.00 до 18.00 щодня, лікар-фтизіатр вас проконсультує.