Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 4 тижні тому

Доброго ранку! Лікую туберкульоз за другим рядом, бачу місця залисин, волосся просто жахливо лізе. Мені 31 рік, шкідливих звичок не маю. Чи може це бути від препаратів? Що робити, порадьте.Дякую.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 4 тижні тому

Доброго дня! Так, нажаль, алопеція може бути одним з небажаних явищ , що виникає під час прийому таких протитуберкульозних препаратів,як H, Eto,Pto, і клінічно проявляється випаданням та/або значним витонченням волосся. Додатковий прийом лікарських засобів для усунення алопеції НЕ потрібно. Ви повинні знати про зворотній характер алопеції та зникнення небажаної реакції після завершення лікування. Але, для виключення інших причин виникнення алопеції – рекомендую вам обов’язкову онсультацію лікаря-дерматолога.