Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 11 місяців тому

Добрый день! Мы – ВПО, из Луганска. Сейчас в Киеве. Мне 37лет, беременна. Планировали партнерские роды, но у моего супруга сегодня при обследовании для справки нашли туберкулому. Мне рожать через месяц. Я проходила флюорографию перед беременностью и у меня все хорошо было. Переживаю. Понятно, что речи о партнёрских родах уже не идет. Интересует другое: могу ли я заразиться от супруга? Нужна ли вакцинация БЦЖ ребенку?

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 11 місяців тому

Доброго дня! В першу чергу, заспокойтесь і думайте про щасливе материнство (по крайній мірі, Вам вже передували всі умови для інфікування, за умови, що чоловік бактеріовиділювач). Вам обов’язково потрібно пройти рентгенологічне обстеження легень після поогів і прислухатись до рекомендації лікарів. Чоловікові ВЖЕ необхідно звернутися до протитуберкульозного диспансеру за місцем проживання, уточнити активність процесу у легенях, наявність бактеріовиділення та отримати відповідне лікування. За відсутності ефекту консервативного лікування можливе проведення оперативного втручання – резекції сегмента легені з туберкуломою. Дитині БЦЖ в пологовому будинку ставити потрібно, але на наступні 2 місяці його потрібно ізолювати від контакту з батьком, щоб у дитини виробився імунітет до туберкульозу. Усі необхідні роз’яснення Ви отримаєте у ПТД за місцем проживання у Ваших фтизіатрів. Будьте здорові!