Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 2 тижні тому

Працюю мед. сестрою. У око попала рідина з калом, кров\’ю, слизом з кишківника та шлунку із ємкості після декількох пацієнтів але всі без підтвердженого ВІЛ, але одна пацієнтка була з гепатитом (пролікованим). Чи можу заразитися ВІЛ або гепатитом? 

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Роман відповів 2 тижні тому

Доброго дня. ВІЛ у такий спосіб інфікуватися майже неможливо, адже потрібна свіжа кров і достатня її кількість аби потрапило в око. У даному випадку ми не можемо говорити про контакт зі свіжою кров’ю, тому ризик тут відсутній. Стосовно гепатиту, то віруси цього захворювання більш стійкі у навколишньому середовищі, тому варто перевіритись вам через 3 місяці. І загалом вам як медичному працівнику варто регулярно тестуватися на ці хвороби щонайменше раз на 6 місяців.