Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 3 місяці тому

Спасибо за ответ. Меня ещё интересует, я пью терапию по туберкулезу,но температура не падала. Мне добавили моксифлоксацин, я начала принимать, неделю держалась не выше 37.5 и сама падала. Сейчас второй день опять за 38 и второй лимфоузел воспалился надключичный. При моих инфекциях это нормально или что-то опять не так?

1 відповідь
0 +1 -1

Доброго дня! Ви маєте глибокий імунодефіцит (CD4 – 11 клітин/мкл), на фоні якого може розвинутися не одна (напр. туберкульоз), а декілька інфекцій , які супроводжуються високою температурою тіла. Крім того необхідно подумати про туберкульоз, який є стійким до препаратів 1-го ряду. Також необхідно виключати лімфопроліферативне захворювання. Тому вам рекомендовано звернутися до хірурга, який зробить біопсію надключичного лімфатичного вузла (не пункційну, а ексцизійну, тобто повне або часткове видалення лімфатичного вузла), направить препарат на гістологічне дослідження, при необхідності імуногістохімічне, посів на мікобактерії туберкульозу. Ще рекомендовано зробити аналіз крові на цитомегаловірус методом ПЛР.