Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 7 місяців тому

У відносинах з хлопцем півтора роки на данний час. В червні місяці 2023 року він дізнався, що він ВІЛ-позитивний, третя клінічна стадія. Одразу почав приймати АРТ. До червня місяця (до того часу, як він дізнався) ми планували дитину та майже рік мали статеве життя без презервативу. В червні місяці я пішла сдавати крові на аналіз, де показало, що в мене нічого немає та дуже гарний імунітет та сказали прийти через три місяці повторно на аналіз. З червня місяця статевим життям займались тільки захищеним. В середині вересня місяця, я знову прийшла здавати аналіз, де показало, що в мене нічого немає. Це можливо? Рік мати з ВІЛ-інфіковоною людиною незахищений статевий зв‘язок та не захворіти? Оскільки я і далі у відносинах з цією людиною, чи треба мені через кожних 3 місяці здавати аналіз? Чи можу я бути впевнена, що у мене немає ВІЛ, якщо минулі аналізи негативні (коли ми дізнались про його статус, статеве життя було в презервативі). Які мої подальші дії?

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Олександра відповів 7 місяців тому

Доброго дня! У Вас багато запитань, тому буде декілька відповідей. По-перше, інфікуватись від ВІЛ-позитивного партнера можна і через рік, і через два… або взагалі не інфікуватись. Відомо, що 3% людей взагалі не чутливі до ВІЛ і вони не інфікуються при контакті з ВІЛ-інфікованими. По-друге, якщо статевий партнер постійно приймає АРТ і має нульове вірусне навантаження, він не передає вірус статевому партнеру. По-третє, для дискордантних пар зараз є чудова альтернатива – преконтактна профілактика. Більш детально ми вам розповімо про це, якщо зателефонуєте на нашу Гарячу лінію: 0800 500 451. І останнє: враховуючи ваш анамнез, можете бути впевнені, що ВІЛ-інфекції у Вас немає на даний момент. Дякую за звернення. Телефонуйте, будь ласка, на нашу Гарячу лінію і ми з радістю відповімо на всі ваші питання.