Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 5 місяців тому

Вітаю. Маю ВІЛ-статус з невизначеним навантаженням і CD4 клітини – 640, приймаю АРТ. У дружини ВІЛ-статус негативний. Ведемо статеве життя незахищеним, хочемо дитину. Захворів грипом чи ковідом (тест не робив) з підвищенням температури тіла до 39,7°C впродовж 2-х днів. Лікувався парацетамолом 500 за інструкцією та чаями з малиною, калиною.  Проконсультуйте, будь ласка, чи може висока температура підвищити вірусне навантаження? Якщо так, то як сильно та на який термін? Чи потрібен тепер захист статевого акту? Дякую! 

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Роман відповів 5 місяців тому

Доброго дня. Зазвичай, температура не впливає на вірусне навантаження, бо воно контролюється концентрацією терапії в вашому організмі. Отже, якщо терапія змогла знизити навантаження до невизначеного і ви продовжуєте її приймати, то терапія продовжує “тримати” цей невизначений статус. Але було б добре, аби ви додатково проконсультувались з лікарем на нашій Гарячій лінії про сумісність препаратів та їхній вплив. Лікарі у нас на Лінії працюють по буднях з 9 до 19. Телефон – 0 800 500 451, безкоштовно з номерів будь-яких операторів.