Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 3 місяці тому

Вітаю, шановні спеціалісти! Підкажіть, що робити!? На початку 22-го року, в лютому, після того, як спав в кімнаті з людиною, у якої можливий ВІЛ, побачив незрозумілі подряпини на пальці руки (звідки могли взятися, гадки не маю), але, якщо припустити, що мене царапнула людина інфікованою голкою під час сну, чи могло відбутися інфікування? В кінці того ж року зробив тест в поліклініці – сказали що негативний. Чому переживаю? В кінці того ж року мав ангіну та кандидоз (при ВІЛ таке буває). Минуло два роки, були рецидиви ангіни. То ж мені вірити одному тесту через 11 місяців, чи, судячи з симптомів, перепровірити тест (вже б перепровірив багато разів, але страх не дає). Завчасно дякую за допомогу.  

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Максим відповів 3 місяці тому

Доброго ранку. Дякуємо за запитання. Розуміємо Ваші переживання, але в Вашому випадку не було ризику інфікування, при подряпинах ВІЛ не передається. Щоб інфікуватися ВІЛ – потрібна відкрита свіжа рана, в яку потрапить інфікована кров, тобто, інфікована кров повинна потрапити в кров’яне русло. Вас протестували і тест негативний. Тестам слід довіряти, вони всі дають правильні результати на 99%. Ангінами хворіють всі в певний період часу, тому турбуватися не слід. Але, щоб закрити питання пов’язане з ВІЛ та Вашими переживаннями, всеж таки радимо Вам протестуватися. За більш детальною інформацією зателефонуйте на нашу ГЛ з питань ВІЛ і наші консультанти Вас проконсультують. Тел: 0800500451, працюємо 24/7, дзвінки конфіденційні та безкоштовні.