Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 1 місяць тому

Вітаю. Скажіть, будь-ласка, чи має проводитись профілактика туберкульозу, якщо досить тривало контактувала з мультирезистентним туберкульозом? Справа в тому, що один лікар каже, що не потрібно, а другий каже, що обов’язково. Можна вашу думку почути.Дякую.

1 відповідь
0 +1 -1
Лікар-фтизіатр Ганна Федорівна відповів 1 місяць тому

Доброго дня! -За рекомендацією ВООЗ, ПЛТБ (профілактичне лікування туберкульозу) серед осіб, які контактували з МЛС ТБ, з урахуванням інтенсивності контакту, статусу джерела та встановлення інфекції ТБ (IGRA або проба Манту). -Левофлоксацин протягом шести місяців разом з іншими протитуберкульозними препаратами , такими як етамбутол чи етіонамід , за умови гарної переносимості. -Клінічне спостереження протягом двох років. Будь-які ознаки і симптоми , що виникають і вказують на туберкульоз , повинні бути активно обстежені.