Благодійна організація «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу»

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ
ФОНД ПРОФІЛАКТИКИ ХІМІЧНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ТА СНІДУ
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
Потрібна допомога
Ми завжди раді вам допомогти
з питань туберкульозу
з питань ВІЛ/СНІД
0 +1 -1
Відвідувач сайту запитав 7 місяців тому

Доброго дня! Живу з ВІЛ-позитивним партнером 8 років, я негативна. Він на терапії, вірусне навантаження – невизначуване, терапію ніколи не пропускав. Трапилась така ситуація: в нього на нозі вросла волосина, я взяла голку від шприца, намагалася дістати. Звичайно розколупалось трохи до крові, дістала, але потім випадково, коли ховала голку в пластикову кришку, голкою ледь доторкнулася до свого пальця. Заділа поверхневий шар своєї шкіри, при цьому своєї  крові не побачила, навіть якщо надавити на палець – своєї крові не було. Наскільки небезпечна дана ситуація, чи треба звернутися за ПКТ? Дякую за відповідь  

1 відповідь
0 +1 -1
Психолог Галина відповів 7 місяців тому

Добрий день! В ситуації, яку Ви описуєте, ризик відсутній, оскільки не було потрапляння крові у відкриту рану. Але, якщо я не вірно зрозуміла з розповіді, і прокол був, то Вам краще звернутися на особистий огляд до лікаря-інфекціоніста для визначення ризиків.